Az ötödik adagot is minőségi anyagból főzték le a tápiószentmártoni Jazz Caffe presszósai. Terék József jó érzékkel állította ki a 15-20 főnyi tágabb muzsikus-közösségéből ezt Triót. Tóth Gergely brácsával, a Trió-vezető bőgővel illetve gitárral kíséri a címszereplő Dezider Olah-t. A Zólyomban élő, szlovák, roma, magyar felmenők tradícióját is ápoló fiatal művész a csaladi házból hozott tehetségét, virtuozitását a legmagasabb szlovák zenei egyetemen pallérozta.  Fényképek A "Bővebben-ben" folytatom és egy szép, "Dunás" filmet is idézek.

 

A Trió tagjait jól ismerik már a Tápió-vidéken, hiszen a Terék József és barátai formációk alapembereiről van szó. Az említett formációk a népzenei talpazat biztonságos és szilárd szikláján állnak, de előszeretettel hagyják figyelmen kívűl a műfaji korlátokat. Ilyenkor - mint ahogy a fémek is nemesednek a jó aránnyal adagolt ötvözéstől - a zene egyedi stílusúvá válik és még izgalmasabban adja ki a tartalmat.

{youtube}R0yc9V07cD4{/youtube}

A Cimbalom Trió célja, hogy bizonyítsa ennek a leginkább a magyarnótához, a cigányzenéhez társított hangszernek a rendkívüli sokszínűségét. Természetesen, az említett műfajok sem szégyelleni valók  és profi módon, ízlésesen  bele is kerültek a csapat repertoárjába, de a meglepetést a népszerű Beatles-átiratok, a filmzenék, az olyan nagy slágerek, mint a "Ha én gazdag lennék" okozzák a hallgatóknak.

Remek este volt!

(Cimbalom Trió - még ebben az esztendőben Sülysápon!)

2011. február 19.                          Tarnavölgyi László