Szelei vándor ráadás plakát


Köszönet a Szelei vándorért! (Ismétlés: 2019.10.11.19.00!)

Katonáné Barna Zsuzsanna írása a Tápiószelei Önkormányzati Híradó novemberi számából:

Tápiószelei Színjátszó Társulat: Szelei vándor

A Szelei vándor című egész estés előadás rendkívül hosszú idő után a tápiószelei színjátszás fontos mérföldköve lehet.
Már hosszú ideje - az albertirsai 300. évfordulóra írt darab bemutatása óta - érlelődött a gondolat, hogy jó volna Tápiószeléről is írni, majd a színjátszó társulat segítségével színpadra vinni valamit, ami városunkról, a múltjáról, jelenéről szól.

Nagyon nehéz volt ehhez a témához hozzányúlni úgy, hogy jómagam is tápiószelei vagyok, és jól tudom, hogy egy-egy esemény felemlítése kinek boldogság, kinek fájdalom.

Most mégis - összeszedve minden tudásoma t és bátorságomat - megtettem, és magunkról írtam. Természetesen a valóságot egy kitalált történetbe rejtve hívom meg az érdeklődőket egy időutazásra. Színjátszó körös társaimmal egyetértésben vittük színpadra a Szelei vándor című darabocskát, mert szerettünk volna településünk 800. "születésnapját" méltóképpen megünnepelni a magunk szerény részvételével.

2019. szeptember 13.:Hiszem, hogy bárki, aki szeretett volna egy tartalmas estét eltölteni a művelődési házban, megtehette. A gondosan elrejtett utalásokból mindenki rájöhetett, hogy Tápiószelén járunk, az események tükrében megérthette, hogy mi a fontos és mi nem.

Csak remélni tudom, hogy maradandót alkottunk. Közel féléves felkészülés után léptünk színpadra, ésaz est végén úgy éreztem, hogy az üzenet értő fülekre és szívekre talált.

A bemutatott darabbanTerék József tárogató muzsikája, valamint Matula Márton citerajátéka volt az aláfestő-összekötő zene a jelenetek között. A díszletet Faragó Sándornak és Katona Krisztiánnak köszönhettük. Szereplők: Faragó Sándor, Kaszás-Barna Szabina, Józsa Gábor,Katona Krisztián, Kissné Major Orsolya, Sassné Miskolczi Csilla, Boros István, Sass Lajos, Katona Krisztina, Kovács-Benkó Éva, Katona Krisztián János, Urbán Katalin, Juhász Dorka, Sass Éva, Sass Kamilla, Katona Eszter Anna, Kiss Szabolcs, Deák Bence, Kaszás-Barna Karolina.

A közeljövőben újra bemutatót tervezünk, szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

Katonáné Barna Zsuzsanna