oklevelesek koll

 

2019. 09. 28-án, a Tápiószele első írásbeli említésnek 800. évfordulóját ünneplő sorozat részeként, a Tápiószele 800-10 díszoklevelek átadó ünnepség alkalmával ismét sokan jöttek el a Simonffy Kálmán Művelődési Házba.tapiokultura.huTL.KÉPEK

Kovács Ferenc, Tápiószele város polgármestere után Szabó István, Pest Megye Közgyűlésének elnöke,

majd később Czerván György Pest megye 9. számú választási körzetének országgyűlési képviselője is köszöntötte a megjelenteket, elismerteket és az ünneplő város minden polgárát. A rendezvényen Tóth Julianna jegyzőasszony, a város képviselői, az intézmények, társadalmi- és civilszervezetek vezetői, a Tápiószelén működő történelmi egyházak vezetői mellett Földi László, a ceglédi választási körzet tápiószelei kötődésű országgyűlési képviselője, Tarnavölgyiné dr. Tényi Ágnest, Nagykáta Járás hivatalvezetője, Kisfaludi Aranka, a Pest megyei értéktár referense és Ambrus András, Pest megye önkormányzatának sajtófőnöke is megtisztelte jelenlétével.

A 800 éves Tápiószele polgárait a „legfiatalabb 800 évesek”, a Csicser ke Óvoda apróságai – felkészítőik: Kissné Szentpéteri Ildikó, Barad Katalin, Juhászné Gonda Hajnalka – is köszöntötték egy kedves műsorral, majd Sass Éva városunk sokszorosan díjazott, rangos megmérettetéseken rendre sikerrel szereplő énekese énekelt el néhány tápiószelei népdalt. (Tápiószele népdalait sokan, többek között Bartók Béla is, gyűjtötték, lejegyezték. A tápiószelei kutató, előadóművész, zenekarvezető, Terék József jóvoltából ezek a dalok feldolgozásra kerültek, zenekarim kísérettel hanghordozókon is megjelentek az utóbbi években, és ma már gyakorta megszólalnak a hazai és nemzetközi népzenei koncerteken, fesztiválokon.)

Gócsáné dr. Móró Csilla a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár tagintézményének, a tápiószelei Blaskovich Múzeum igazgatója Tápiószele történetét egy összefoglaló előadásban mutatta be.

Kármán János plébániai kormányzó, Nagytiszteletű Nagy József Mihály lelkész és Nagytiszteletű Kustra Csaba lelkész urak a katolikus, református, az evangélikus egyház nevében áldották meg jelképesen a város polgárait.

Terék József, Pest Megyéért Emlékéremmel, Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett Zenei előadóművész, zenepedagógus, zeneszerző, zenei rendező, Pest Megye Önkormányzatának kulturális szakreferense, a Magyar Művészeti Akadémia Köztestületi tagja, Tápiószele szülötte a város első írásbeli említésnek 800. évfordulója alkalmából elkészítette Tápiószele 800 c. művét. Az ünnepi rendezvényen jelenlévők elsőként hall hatták ezt a meghatóan szép zenei alkotást. (A szerző rövidesen stúdióban fogja rögzíteni a dallamot, amelyet a tapiokultura.hu olvasói és Simonffy Kálmán Művelődési Ház közösségi oldal követői elsőként tudják majd méltó minőségben meghallgatni!)

A Simonffy Kálmán Művelődési Ház és Városi Könyvtár munkatársai nevében gratulálunk a Tápiószele 800 – 10 díszoklevéllel megajutalmazottaknak:

1.      Szatmári Imréné: Keresztény élet és Tápiószele hiteles tájékoztatása területén végzett tevékenységéért, helytörténeti könyv vezetéséért.

2.      Faragó Sándor: Tápiószele közéletében végzett sokoldalú tevékenységéért, önkéntes munkájáért.

3.      Némedi Tamásné: Oktatás- és nevelés területén, a gyermekeink sokoldalú nevelésében végzett munkájáért, a civil szervezetekben folytatott tevékenységéért.

4.      Terék Mihály: A Blaskovich Múzeum Baráti kör vezetéséért, a civil szervezetben végzett tevékenységéért.

5.      Szabó László: A Tápiószelei Polgárőr Egyesületben végzett önkéntes tevékenységéért, 20 éves vezetői munkájának elismeréséért.

6.      Terék József: Kulturális, hagyományőrző és teremtő tevékenységéért, a tápiószelei Tárogató Fesztivál művészeti vezetői feladatok ellátásáért.

7.      Kácsor Gréta: Tápiószeléről indulva a magyar kézilabda sport egyetlen junior Világ- és Európa bajnoka!