farmosi napok 2019Ma már a legkisebb faluban is megkövezik a település vezetőit és a helyi művelődési ház leginkább egy, esetleg kétfős „csapatát”, ha a falu vagy városnapjuk nem mérhető a Sziget fesztiválhoz! (És abból is legyen havonta legalább egy!) tapiokultura.huTL.KÉPEK
BíróLászlóIstvánKÉPEI

Én magam mégis, újra is és újra azok jó hírét hirdetem a tapikultura.hu-n, akik

itt, a Tápió-vidéken nem mega-fesztiválokat majmolnak, hanem magukat tisztességgel felvállalva, a „hazaiból főzve” készítik el közösségük „vásárias”, családias ünnepét. Legutóbb Tápióbicskén éreztem olyan jól magamat („Vendégségben” Tápióbicskén ), mit most (sokadszor!), Farmoson. Csak alig félórán át tudtam köszöngetni, egyet-egyet biccenteni itteni barátaimnak, ismerőseimnek, mégis magával ragadott ez az emberséges hangulat. Persze, itt is volt sztárfellépő, de oly jó lát ni, tapasztalni, hogy a szomszédos kisváros gyerekzenekarának, a helyi néptáncosoknak, a „bemutatózó” tűzoltóknak … is meg van még itt a becsülete!

Kedves Farmosiak!

ez a kis színpad! Ne béreljetek nagyobbat! Nem kell nagyobb hangosítás, nagyobb és több sztár, együttes, koncert! Éljen a Kovács Pál Farmosi Zenekar, a Csuhajja Néptáncegyütes, a Farmosi Hagyományőrző Egyesület, a daloló Czira Sára, a fából csodákat faragó Nyitrai Pisti, a Vízparti élet háza, a helyi természetvédők közössége… és az a sok-sok minden, ami miatt érdemes Farmosra menni!

Ezernyi Farmosból épült, épül fel ez a nemzet. Ezért kell, hogy megőrizzük magunkat, magunknak… és kicsit (nagyon is!) ennek a Kárpát-medencei magyarságnak is!