2018.11.16. STB Terék Sárik kollFodor Gábor tankerületi igazgató úr kezdeményezésére és fővédnökségével, a Ceglédi Tankerületi Központ szervezésében, havi rendszerességgel, a tankerületi szabadegyetem programok keretében számos nagyszerű rendezvény valósult meg mostanában Cegléden. Fodor Gábor képei

2018. november 16-án olyan Pest megyei művészek álltak össze egy alkalmi formációba, akik

– bár egymás művészetét eddig is ismerték, elismerték – még sohasem muzsikáltak együtt egy zenekarban. Különböző zenei világban dolgoznak, mégis összeköti őket valami: a zene szeretete, egymás kölcsönös tisztelete, a folyamatos útkeresés, sokszínűség, nyitottság. A közel 500 fős, teltházas nézőközönség minden várakozást felülmúló koncertanyaggal és igazi örömzenével találkozott a kétórás koncertprogram alatt. A ceglédi származású Sárik Péter zongoraművész, a tápiószelei tárogatós-klarinétos Terék József, a dobos Banai Szilárd, a nagybőgős-basszista Fonay Tibor saját kompozíciói mellett felcsendültek balkáni hangvételű dallamok, latin- és a jazz-szerzemények, Kodály Zoltán Kállai kettősének variánsai vagy éppen Herbie Hancock és Chick Corea műve is.

Az itthon és külföldön is sok-sok meghívást kapó művészek virtuozitása, zenei és emberi alázata színpadi örömzenéjük minden pillanatában tetten érhető volt. Ezen az estén együtt lélegzett az 500 fős – teltházas! - közönség a zenészekkel!

Sárik-Terék-Banai-Fonay quartett:

További sok sikert kívánunk!