2018.09.29. TJ Dusskoll2018. szeptember 26-30 között már harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Düsseldorfi Magyar Napok, melynek keretén belül számos kiváló hazai termék került bemutatásra, értékesítésre. KÉPEK A kiállítók mellett színes színpadi program várta az érdeklődőket, többek között Harcsa Veronika (jazz),

Debre Zsuzsa (operett és szalonzene), a Budapest Ragtime Band, a Flaska Banda (népzene), a Légrády testvérek (citeramuzsika), a Romano Glaszo (autentikus cigányzene), Dj Selektor Emka, a Chaverim Klezmer Band és még sokan mások. Magyarország Düsseldorfi Főkonzulátusának meghívására Pest Megye Önkormányzata is jelen volt Terék József kulturális szakreferens személyében, aki Farkas Zsolt, turai brácsás közreműködésével Pest megye népdalos értékeinek hírnevét öregbítette a tárogató hungarikum koncert keretén belül szeptember 27-29-ig. Elhangzottak Pest megye népzenei értékei a Tápió mentéről, felcsendültek a kuruc időket idéző dallamaink, megjelent a színpadon Erdély és Felvidék, a magyar nóta, cigányzene, sőt még Bartók Béla Pest megyéből származó gyűjtései és Kodály Zoltán Kállai Kettőse is. A rendezvényt Düsseldorf főpolgármestere, Thomas Geisel, valamint Dr. Györkös Péter Nagykövet úr és Szegner Balázs Főkonzul úr nyitották meg.

A Johannes Rau Platz négy napon keresztül várta a magyar kulturális és gasztronómiai értékekre kíváncsi vendégeket, mely több ezer látogatót vonzott. Lehetett találkozni Busókkal, Kalocsai népviseletes asszonyokkal, illetve mindezek mellett meg lehetett tekinteni a Hungarikum sátrat is, melyben a legnemesebb magyar értékek kerültek bemutatásra. A sátorban egy rövid időre a tárogató is megelevenedett és dalra fakadtak az ott dolgozók, valamint a magyar vendégek is.

Terék József idén még a világ számos pontján lesz megtekinthető még idén a Tárogató Hungarikum koncerttel, többek között a Tápiómente Táncegyüttes ukrán turnéján (Beregszász, Csernyivci, Vinnyica, Kijev), a Magyarország Hong Kong-i Főkonzulátusa által szervezett, tárogató nemzetközi népszerűsítése céljából megvalósítandó programokon (Hong Kong, Macau), valamint a Ludwigsburgi Nemzetközi Vásáron (Németország). Mindezek zárásaként a Calgary-i Magyar Házban tizedik alkalommal kaptak felkérést a Szilveszteri Magyar bál zeneszolgáltatására, a Nyugat-Kanadai Magyarság meghívásának köszönhetően, mely 2004 óta egy folyamatos és szoros együttműködés újabb állomása, egyben Terék József 16. kanadai turnéja.