AnimaBőgőLelkesítő, de nemcsak azért, mert az
Anima Musicae Kamarazenekar neve azt jelenti, hogy a zene lelke.
2017.01.18-án közel 250 sülysápi ovis, iskolás a Wass Albert Művelődési Központban egy „kedvcsináló”, „bemelegítő”, klasszikus zenei koncertet kapott a hazai és nemzetközi díjakkal is elismert, rangos külföldi és itthoni meghívásokkal elhalmozott vonóskamara együttestől.
Ingyen, ajándékba!
tapiokultura.huTL.KÉPEK

Alig párhete egy kis ismerkedő beszélgetésre invitáltam meg a Junior Príma díjas együttes, nemrégiben feleségével és kisfiával együtt Sülysápra költözött művészeti vezetőjét, G. Horváth Lászlót. Talán csak félóra kellett ahhoz, hogy a hozzánk csatlakozó Horinka László polgármester úrral és Katus Norbert alpolgármester úrral együtt meggyőzzük arról a fiatal hegedűművészt, hogy mi nagyon örülnénk annak, ha magukénak éreznék ezt a várost és esetleg egyszer majd itt is megteremtenénk egy koncert lehetőségét.

Jó szándékú „Isten hozottunkért” azonnali ajándékot kaptunk: egy gyereknek szánt koncertet, amellyel már jó ideje járja az országot a zenekar.

A Csicsergő Óvoda és a WAMKK sokoldalú együttműködésének nyolcéves hagyománya és ma már gyakorlata is van. A Móra Ferenc Általános Iskola új vezetése 2015-ben jelezte, hogy be tudja építeni a szakmai programjába, hogy a gyerekek szerevezetten, pedagógusaikkal együtt alkalmanként részt vegyenek a WAMKK és a város programjain, és szívesen működnének együtt új ötletek közös megvalósításában is. Ide, ebbe a sorba illik bele most az is, hogy a sülysápi gyerekek 12 fiatal művész segítségével ízelítőt kaphattak a klasszikus zenéből.

Sülysáp Város vezetése, a WAMKK, az Összefogás Sülysápért Egyesület és az Anima Musicae Kamarazenekar hosszútávra tervezi ezt a szépen induló kapcsolatot.A zenekar tagjai, vezetője értékelte az ÖSE elmúlt napokban nyújtott „szállítmányozási” segítségét, a WAMKK csapatának „szervezkedését”, a pódiumépítést, a vendéglátást (köszönet Szántó Zoltánnak – Sancho Pékség, Tóth Tibornak – Sülysápi Húsbolt, a Városért Asszonykörnek).

Úgy néz ki, hogy jól fogják magukat érezni Sülysápon (ahova egyébként egyre több művész, művészcsalád költözik mostanában!).
Az
Anima Musicae Kamarazenekar Sülysápon bejegyzett egyesületként működik. Nyitottak, kíváncsiak a Tápió-vidékre. Bár zsúfolt a naptáruk, talán máshol is sikerül majd egy-egy ügyes környékbeli szervezőnek, egy gyerekeknek, vagy felnőtteknek kínált fellépést lekötnie.

(Érdeklődő barátaim, kollégáim engem is kereshetnek!)

A
kamarazenekar 2017. 02. 17-i zeneakadémiai koncertjén többen is ott leszünk majd Sülysápról. A lehetőség másoknak is adott!

A zenekari invitálót az Önök figyelmébe is ajánlom!

„Elérkezett a pillanat, hogy az Anima Musicae Kamarazenekarunkkal az első igazi önálló estünket adjuk az Alma Materben, Magyarország legjelentősebb termében, a Zeneakadémia Nagytermében! 

http://zeneakademia.hu/hu/klasszikus/-/program/anima-musicae-20170217-1930

Számunkra nagyon fontos ez a pillanat, mert bár olyan termekben is nagy sikerű koncerteket adtunk, mint a berlini Philharmonie, a lipcsei Gewandhaus, a Teatro Verdi Sassariban, a bécsi Musikverein vagy éppen ​az Auditorio Zaragoza. A zene hazai szentélyében játszani mégiscsak kivételes alkalom.

A műsor valamelyest tükrözi az elmúlt évek alatt kialakult Anima Musicae műsorszerkesztési hagyományát, ahol minden korszak zenéjéből mutatunk egy keveset, és ahol a klasszikus kedvencek egyenletesen keverednek ritkábban hallható igazi gyöngyszemekkel.

Szólistánk Rohmann Ditta, napjaink egyik legihletettebb csellistája lesz, akiben folyamatosan lobog a szenvedély a zene iránt. Ditta 2012-ben a lipcsei rangos Bach versenyen szerzett 2. helyet, valamint a C. Ph. E. Bach társaság különdíját is. 

Az első félidő századokon átívelő, villódzó, játékos világa után Honegger Himnuszában és Bartók Divertimentójában bizonyára ismét sikerül egyetlen igazi célunk és megszólal a Zene Lelke.

Jegyárak: 

I.kategória: 3500Ft

II.kategória: 2400FT

III.kategória: 1800Ft

IV.kategória: 1200FT

jegyigénylés: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Jegyvásárlás: https://www.jegy.hu/program/anima-musicae-a-zene-lelke-75580/361261

Komolyan! Zenében lottó ötöse van a WAMKK-nak!

Kedves Szülők! Ki ne hagyja a gyerek! Komolyzene vidáman, a sulisoknak, de…