Kun Halasi Katalin fotója

2015. június 20-án és 21-én tartották Tápióságon a VIII. Lovasnap és Ügyességi Erőbajnokságot. A gazdag program keretében 20-án, szombaton főleg a fogatoké volt a főszerep.

Mind póni egyes, kettes és lovas egyes, kettes fogatok megméretették magukat a pályán. A nap vége felé pedig egy-egy négyesfogat is végigment a bonyolult pályán.

A 2. kör után tisztázódtak az erőviszonyok és már csak hat fogat maradt, akik hibapont nélkül teljesítették a pályát. Őket egy utolsó, egyszerűbb pályafutamon – mely ugyebár sokkal gyorsabban teljesíthető – vetettük össze egymással, s végül Maczó Norbert lett a nap győztese. Gratulálunk!

21-én Polgárőrök és Rendvédelmi Dolgozók jöttek össze, hogy egy Levesfőzőversenyen bizonyíthassanak. S míg főtt a leves és zajlott a zsűrizés, Tápióság és a környék polgárai és polgárőrei kis csapatokba verődtek, hogy az Ügyességi ErőBajnokSágon megméressék magukat, a különböző bohókás mutatványokkal teli feladatokban. Volt itt borfejtés lopótökkel, bálagurigatás, de még szénahordás petrencerúdon is! S hogy a lovak se maradjanak ki a napból, nekik is kitaláltak a szervezők egy-két versenyszámot.

Köszönjük szépen a sok segítséget mindenkinek, külön kiemelve Maczó Sándor alpolgármester urat, a sok szervezésért és a remek konyháért!

Kun Halasi Kati képei

Pajkó Ferenc: fotók I., fotók II.