A Ceglédi Erkel Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Nagykátai tagintézményében – nevezzük azért továbbra is leánykori nevén Nagykátai Zeneiskolának – tanító pedagógusokat mi, e kisváros polgárai leginkább tanítványaikról ismerjük. Saját és testvéreink, szomszédjaink, barátaink gyermekei, unokái állítják ki róluk a bizonyítványt, amikor az iskolai rendezvényeken, Nagykáta nemzeti ünnepin, a művelődési központ színpadán elénk állnak.
Az a pedagógusi munka, amellyel tanáraink a tehetségeinket készre csiszolják, évről-évre önmagában is csillagos ötöst érdemel.
A zeneiskola nevelői azonban művészek is, akik közülük sokan kiemelkedő színpadokon, pódiumokon is fellépnek.
Czabán Angelika , a Zeneiskola magánénektanárának mesterei közül önkényesen emelem ki Kertesi Ingrid és Hamari Júlia világhírű operaénekesek nevét, akiknek tanítványának lenni, már önmagában is rangot jelent.
A Magyar Rádió által minősített énekművész közreműködött olyan produkciókban, amelyeket a Kocsis Zoltán által irányított Nemzeti Filharmonikusok jegyeznek, de az Erkel Ferenc Kamarazenarral, a Pannon Filharmonikusokkal, az Óbudai Danubia Ifjúsági Zenekarral való együtt szereplésére is joggal lehet büszke a Tanárnő.
És a helyszínek:  Zeneakadémia, Művészetek Palotája, Bartók Rádió, Thália Színház, Nemzeti Sportaréna, Millenáris Teátrum, Pécsi Bazilika, Mátyás templom, Miskolci Operafesztivál, Nemzeti Színház, New York Kávéház, Stefánia Palota, Szabó Ervin Főkönyvtár…
Olaszország, Németország, Svájc…
És most, június 11-én a Nagykátai Zeneiskola kamaraterme, ahol Rácz Zoltánné és Czabán Angelika Orosz romantikus dalest címen, Ferenc Károlyné műsorvezetésével, Lukács Hanna Petronella irodalmi közreműködésével lépett fel.

 

 

Az esten jelenlévő Teréki Krisztán a képei mellé az emelkedett, a színvonalas, a fergeteges, a megható, a virtuóz jelzőket küldte még el nekem.

Nekem abban szerencsében van részem, hogy Réka lányom 12 évig tanult zongorázni Lakatos Ágnes tanárnőnél, és középiskolás korában három évig járhatott Czabán Angelika énekóráira is. A saját maga és barátai számára való muzsikálás öröme mellett az óvodapedagógusi munkáját is segítő képességgel is megajándékozta őt a Nagykátai Zeneiskola.

Kedves Szülők!

A legjobb befektetések közé tartozik a csemeték Zeneiskolába történő beíratása! A felkészült művésztanárok nem csak a muzsikálni tanítják meg a gyerekeket, de a kottaolvasás mellett megszokják gyerekek a rendszerességet, az összpontosítást, a feladatra való koncentrálást, a mások előtt való határozott megjelenést, a társakkal való felelősségteljes együttműködést és átélik a szorgalommal kidolgozott tehetség jutalmát, az elismerést, a tapsot is.

Nagykátai Zeneiskola -Itt jó helyen lesz a gyerek!