Túra a Naprendszerben

A Fezosport Turista Egyesület - a Sülysápi Amatőr Csillagász Egyesület (www.sacse.hu) és a Juglandis Egészségügyi Bt. (www.juglandis.hu) támogatásával Túra a Naprendszerben 15 elnevezésű túrát indít június 28-án a Sülysápi Csillagdából. A Teljesítménytúrázók Társasága által is jegyezett sportesemény a társaság hivatalos honlapján honlapján is szerepel, de ott még 20 km-es táv szerepel. Ennél csak a „családiasabb” 15 km-ben maradtak a szervezők, akiknek jóvoltából a „Bővebben” részleteket is közölhetünk az útvonalról.

Útvonal ismertető:

Rajt – I. ellenőrzőpont.
A Sülysápi csillagvizsgálót elhagyva jobbra fordulsz és a széles úton a 31.sz főútig haladsz. Ezen a szakaszon 3 db naprendszerünk bolygóiról szóló információs táblát találsz. Olvasd el őket, mert érdekesek. A főútnál jobbra fordulsz és kb. 200 méter megtétele után az orvosi rendelőnél megtalálod a negyedik táblát is. Innét egyenesen haladsz tovább követve a kék színű kerékpáros jelzést és a kék szalag jelölést. 500 méter megtétele után a főútvonalról jobb kéz felé ferdén leágazik a Szőlő utca. Ezen haladva tovább a falu végén az erdőbe jutsz. Kövesd a szalag jelölést végig. 3 kilométer megtétele után széles földutak találkozásánál éred el az 1. sz. ellenőrzőpontot.

I. – II. ellenőrzőpont.
Innét továbbhaladva a Tápiószecsői Ürgés tanösvényt kell követned, amely egy kanyart téve vezet fel az úgynevezett Fekete kilátóhoz. Itt információs pontot találsz.

II – III. ellenőrzőpont.
A pontot elhagyva egyenesen a Nádas völgybe jutsz. Itt Jobb kéz felé fordulsz, vissza Sülysáp felé. A közeli patakmeder vonalát követve a földúton addig haladsz (2.8 km) ameddig egy széles keresztező úttal n találkozol. Letérési lehetőség nincs. Itt információs ponthoz érsz.

III. - Cél.
Innét jobb kéz felé a domb irányába fordulsz. Felérve a dombra 700 méter megtétele után bal kéz felől egy újabb út torkollik be.
Fordulj rá és már a távolban látni fogod kirándulásod végcélját, a Csillagdát.
                

Ha a túrán eltévedsz, vagy bajba kerülsz, hívd : 0630-377-6410 telefonszámot