2015.06.11. Szotyola Koncert Sülysápon kollNagy szó ez, hiszen a „sülysápi Wass Albert Művelődési Központ házi zenekara” címet is büszkén felvállaló Szotyola Zenekar az elmúlt három évben tucatnyi Tápió-vidéki településen szórakoztatta kisiskolásokat is. Képek
Is, mert az ovisok is, és felnőttek is szívesen hallgatják őket Nagykátától Tápiószeléig, Sülysáptól Ecserig, de Esztergomban, Budapesten vagy éppen Balasagyarmaton is van keletjük.
Mázás Anna tanító néni invitálására (Köszönjük a meghívást!) most először tehették meg azt a 300 méternyi távolságot is, amely a WAMKK-ot választatja el a Móra Ferenc Általános Iskolától.


A gyerekek csápoló-bulizó lelkesedése igencsak bizonyíthatta a meghívás helyességét.
Reméljük, egyszer a WAMKK gyerekeknek szóló, eleddig csak az ovisok által megtekintett délelőtti, szervezett gyermekprogramjain is vendégeink lesznek majd a sülysápi alsósok, és a tornatermi matracoknál kényelmesebben, a művelődési központ jobb akusztikájú nagytermében fogják az előadásokat élvezni.
A Szotyola-mag Zárda Norbert, Kőrizs Tünde, Móczár László trió már pár hónapja megerősödött a hegedűs, csellista Gyürki Ildikóval, most pedig a szintén farmosi származású, Valkón élő, de Tóalmáson tanító igazgatóhelyettessel, Lipták Tiborral (Blues-Transit)is tovább gyarapodott a csapat.
Köszönöm nekik az együttműködést, a várost gazdagító kulturális szerepvállalásukat! (Köszönet Bori György barátunknak is hangosításért!)
(Zárda Norbert „integráló szenvedélyéből” és a WAMKK elmúlt hat esztendejében összegyűjtögetett zenészbarátokból össze is állt az a tekintélyes számú zenekar, akikkel legkésőbb 2016 elején megszervezzük majd az első sülysápi dzsemmelős” nyíltnapot. Reméljük, hogy ide majd a Blues Transit-ot is be tudjuk majd cserkészni.)