Ádámbohóc

Zárda Norbert kollégámmal együtt, május 23-án, Tápiószecsőn, az ottani polgárőr barátaink által szervezett, esőben is szivárványos gyereknapon bohócnak álltunk. Szerettek is bennünket ezért kicsik és nagyok (Nagyné Palotai Anna és férje, Attila ezért sütötte négy órán keresztül a sülysápiaknak a palicsintát pár napja).
Csanádi Ádám, a tápióságiak népművelője is kedvet kapott a komolytalankodáshoz.
Tóthné Gúth Klára imígyen számol be a barátaink gyereknapjáról: (Képek)Ma reggel, amikor ragyogó napsütésre ébredtem tudtam, hogy fantasztikus napnak nézünk elébe, és természetesen nem csak a jó idő miatt, hanem a gyereknap miatt is.
A gyereknapi rendezvény évek óta hagyomány iskolánkban. Ezen a napon minden a gyerekekről szól, és mi igyekszünk színes programokkal kedveskedni kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Természetesen idén sem volt ez másként, illetve egy picit azért mégis más volt. A színes programkínálat a gyerekek részére természetesen nem maradhatott el: volt óriáscsúszda, kerékpáros versenyek, rendőrautó bemutató, póni lovaglás, kézműves sarok, arcfestés, fagyi, vattacukor és sok-sok finomság, amit a lelkes anyukák készítettek a gyerkőcöknek. A programokat köszönjük Lesti Mariann tanítónőnek, aki a kézműves sarok gazdag kínálatát állította össze, Kunné Kelemen Erzsébet tanárnőnek és Udvari István tanár úrnak, akik a sportversenyek lebonyolítását vezényelték le és Lestiné Berényi Boglárka tanítónőnek, aki a sok-sok programot szervezte és összefogta.
Amiben egy kicsit más volt a mai nap az az volt, hogy a gyereknapi ebédet közös kondérban főztük meg. A Szülői Munkaközösség tagjai megbeszélésük alkalmával úgy döntöttek, hogy kipróbálják ezt a megoldást az ebéd elkészítésére. A végeredményt látva és kóstolva, úgy gondoljuk, hogy jó kezdeményezés volt és reméljük ennek is hagyománya lesz. A finom ebéd elkészüléséhez nagyon nagy segítséget kaptunk Lesti Zoltántól, aki a húst ajánlotta fel részünkre és a Tápióság Pékségtől, akik a finom gulyás mellé dukáló friss, ropogós kenyeret ajánlották fel. Nagyon szépen köszönjük felajánlásukat! És ne feledkezzünk meg az étel elkészítőiről sem: Józsa Elek volt a szakács. Dancsó Gábor, Balasi Gábor és Balasi Bálint pedig segítettek neki. Köszönjük szépen az egész napos munkájukat és a finom falatokat.
A Roma Kisebbségi Önkormányzat tagjai Toldi Szilvi vezetésével idén is nagyon finom lángossal örvendeztették meg a gyerekeket. Köszönjük szépen fáradozásaikat és támogatásukat.
Maczó Sándor alpolgármester úrnak köszönhetően pónin lovagolhattak a gyerekek. Jó sok kört meneteltek a lovacskák a délelőtt folyamán. Köszönjük a felajánlást és a támogatást.
Nagy meglepetés volt mindannyiunk részére, amikor reggel művelődésszervezőnkre, Csanádi Ádámra várva egy nagyon helyes bohóc jelent meg. Ádám volt a mi bohócunk, aki egész nap segített a feladatokban és a jó hangulat fenntartásában. Köszönjük a meglepetését és a hozzáállását.
A Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársa Petrovics Aranka szintén jelmezt öltött és tündérként, varázspálcával „felfegyverkezve” segítette az arcfestő lányok munkáját. Köszönjük szépen a kedves ötletet és a közreműködését.
Amiben szintén más volt az idei gyereknap az az a szülői kezdeményezés, amelynek köszönhetően ma fantasztikus átalakuláson ment keresztül az iskolát körülölelő park. Ha figyelemmel kísérik oldalunkat korábban olvashatták már felhívásunkat illetve láthatták már képeinket az előkészületekről: a tereprendezésről, a készülő virágládákról, virágtartókról. Felhívásunkra rengeteg felajánlás érkezett: volt, aki virágpalántát ajánlott fel, volt aki festéket és persze akadt olyan is, aki a két dolgos kezét ajánlotta fel, így állva kezdeményezésünk mellé. Bátran állíthatom, hogy mindenki kivette a részét a munkálatokból. Így a délelőtt folyamán, amíg a gyerekek szórakoztak a szorgos anyukák, apukák, nagypapák és nagymamák keze nyomán és lelkesedésének köszönhetően csodálatos lett a kert.
Itt kell megemlítenem a kezdeményezés ötletgazdáit Brajercsik Tímeát és Halasi Anitát – az első osztályosok SZMK-s anyukáit – akik töretlenül hittek a megvalósítás sikerében. Valamint Józsáné Pap Katalin SZMK elnököt, aki kezébe vette a szervezés nem kis feladatát. Köszönjük a munkájukat! Külön köszönet illeti meg Márton Tivadart, aki első szóra készségesen az ügyünk mögé állt és hihetetlen ügyes kezei közül kerültek ki a szebbnél szebb virágtartók. A virágtartókba kerülő nagyon jó minőségű földet Erdélyi Zsolt képviselő úr ajánlotta fel. Köszönjük a segítségét. Nagyon köszönjük Kun Zoltán és Bartucz György munkáját, nélkülük is elképzelhetetlen lett volna a mai nap, illetve a Polgárőrség tagjainak is köszönjük a közreműködést. Olyanok is támogattak bennünket, akik nem településünkön laknak és nincsen közvetlen kapcsolatunk iskolánkkal, de úgy gondolták, hogy jó ügy mögé állnak, így Lovas István kistermelő, aki a nagykátai piacon árul növényeket, bukszusokat ajánlott fel és a Romhányi-Balu Levendulafarm kedvezménnyel szállította a gyönyörű levendulákat. Köszönjük szépen a támogatásukat.

Végül, de nem utolsó sorban köszönet illeti mindazokat, akik eljöttek és segítettek a nap folyamán. Kérem, nézzék el nekem, hogy nem sorolom fel név szerint őket, de senkit sem szeretnék kihagyni a felsorolásból. Az együtt töltött nap élményei: a jó hangulat, a sok nevetés, a fáradságos, de ugyanakkor felüdítő munka, amellyel szebbé tehettük gyermekeink környezetét mindennél fontosabbak. Köszönjük a segítségüket!
Reméljük mindenki jól érezte magát! Jövőre veletek ugyanitt

Tóthné Gúth Klára