kiralybabidobogon.jpg

2015. május 16-án rendezték meg a VII. Országos MediBall Bajnokságot, ahol 158 fő mérhette össze tudását formagyakorlatok és hálós játék kategóriákban. Célként fogalmazódott meg, egy olyan új versenyzési kultúra megteremtése Magyarországon a MediBall szellemiségéhez hasonlóan, melyből hiányzik az agresszivitás, mások okolása a saját hiányosságaink miatt. KÉPEK

Jellemzője, az emberi intelligencia finomságának, kreativitásának és esztétikumának megjelenése egyén és csapat szinten, az emelkedett hangulat, egymás segítése, harmonikus emberi kapcsolatok alakulása és fejlődése. A verseny alapelvei és pontozási kritériumai közé tartozik a testtartás, dinamika, kisugárzás, kapcsolat és figyelem aspektusainak szinkronicitása. A TTSE TápióBall csapatát 17 fő képviselte. 3 arany, 9 ezüst és 14 bronzéremért állhattunk dobogóra. Külön öröm, hogy a gyerekcsoportban a tápiószentmártoni Balogh Boglárka és Berczeli Tifani formagyakorlat kategóriában országos 2. helyezést, hálós játékban pedig országos 3. helyezést értek el. Nagyon szépen versenyeztek. Gratulálunk nekik! Jó dolog ez a 26 db érem, munkák egyfajta mércéje. A legfontosabb mégis a TápióBall Csapat lelkes hozzáállása ehhez a szépséget, nyugalmat képviselő sportághoz. Örülök, hogy együtt eddzünk mi gyerekek, fiatalok, felnőttek és szép korúak. Úgy érzem, még hosszú évekig tudunk adni egymásnak olyan örömteli perceket, amit a 16-i versenyen is átélhettünk.

Edzéseink:

Nagykáta, Sportcsarnok minden szerdán 17-18 óráig gyerek és 18-19.30-ig felnőtt csoport

Tápiószentmárton, Művelődési Ház minden hétfőn 17.30–19 óráig gyerek és felnőtt csoport.

Mivel közeleg a nyár és itt a jó idő, más időpontokban is tartunk szabadtéri edzéseket. Ezzel kapcsolatban is lehet érdeklődni a www.tapioball.hu honlapon, illetve a 06306956814 és a 06309290353-as telefonszámon.

Király Gabriella

MediBall oktató, mozgásprogram vezető

Sporthírek a Nagykátai Ipari Iskolából

Kiváló gyakorlati vizsgafelkészítő lehetőséget ragadott meg a Nagykátai Ipari Szakközépiskola és Szakiskola Fitness-Wellness Instruktor csoportja, mikor úgy döntöttek, hogy elindulnak a VII. Országos MediBall Bajnokságon versenyzőként. Az elmúlt két év eseményei igazi kis közösségé formálta őket. Ez meglátszott a felkészülésükön és kitartó összpontosításukon. Ennek eredményeképpen csoportos kreatív formagyakorlat felnőtt kategóriában 2. helyezést értek el és nagyon sok elismerő szót kaptak munkájukért a MediBallt már profi szinten űző versenyzőktől. Bízom abban, hogy a sport és mozgás utáni lelkesedésük az emelt szintű OKJ-s FWI szakmai vizsga letétele után is megmarad. Köszönöm támogatását Dér Attila igazgató úrnak, Könyves József osztályfőnök úrnak és minden szurkoló kollégának. A csapatnak pedig sok sikert kívánok a vizsgához!

Király Gabriella

FWI szakoktató tanár