"Csak" azoknak ajánlom ezt a programot, akik képesek a magas minőségű zenei élmény befogadására!
Dánynak nem csak egy méltán híres fúvószenekara, de egy nagyszerű egyházi kórusa is van. Magam még augusztusban, a Dányi Falunapok ünnepi miséjén csodálkoztam rá az utóbbi közösségre. A Szent Jakab Templomban Beer püspök úr által celebrált szertartást egy feledhetetlen zenei élmény tette számomra máig emlékezetessé.
A dányiak most baráti testvérkórusaikkal együtt fognak a közönség elé állni. Őket majd  Terék József és barátai és Kubinyi Júlia népzenei koncertje követi!
Olyan program ez, amelyet a dányiaknak botorság lenne kihagyniuk, de még a szomszédból is érdemes ezért  átkocsikázni!
Kedves kolléganőm, Tóth Ildikó több olyan programot is szervezett ebben az esztendőben, amelynek helye volt a tapiokultura.hu "dicséretes" rovatában. Némileg közreműködhettünk mi is a Nagykátai Színjátszó Egyesület Leszállás Párizsban c. színdarabjának meghívásában, az előadás létrejöttében(Dányban búcsúzott az NSZE párizsi járata , Őszinte napok Dányban, Dánynak is van repülőtere! ), és kicsit a Terék zenekarban is "benne vagyunk". Köszönet a figyelemért, amellyel Ildikó megtiszteli a honlapunkat, a Wass Albert Művelődési Központ programjait! Itt is, ott is "kinéz magának" egy-egy Dányba csábítandó produkciót, és úgy hallottam - láttam, hogy nem szokott rosszul választani!
Persze, én is "szemezgetek"! Ezért koncertezik majd december 14-én, 16 órától a WAMKK-ban a Dányi Ifjúsági Fúvószenekar és 2015-re is van már egy-két dányi "érdekeltségű" ötletem.
Dány, Sülysáp, Nagykáta, Terék József révén kicsit Tápiószele, a tapiokultura.hu-t is segítő fotós barátok miatt talán még Tápiószecső is összekapcsolódik mostanság.
Mert  mi már Tápió-vidékben gondolkodunk. Átjárnak a programjaink, az értékeink, és a minőségi közönségünk is egyre többet szomszédol. És mi, e kistérség egymásra is figyelő közművelődői, szervezkedői egyre erősebbek leszünk ettől a partnerségtől,  együttműködéstől, barátságtól!

Tartsanak velünk!