1920. június 4. Talán nincs olyan magyar ember e világon, kinek ezen dátum elhangzása után nem jelenik meg egy pár könnycsepp a szeme sarkában. Errõl a tragikus eseményrõl már évek óta emlékeznek meg Farmoson is.

A Farmosi Trianon Baráti Kör egy igazán szép mûsort szervezett meg az összegyûlteknek. A belépõ éppen 88 Forintba került. Az elõtérben egy kiállítást rendeztek be: korabeli kiáltványok, térképek, képek. Tarjáni Zsolt elõadásában hallhattuk Reményik Sándor Eredj, ha tudsz! címû versét. Utána a zenéé volt a fõszerep. A farmosi Rózsa Nyugdíjas Asszonykórusa és utánuk Lipták Tibor, korabeli dalokat énekelt.

{flv}08.04.12. liptak tibiVTS_01_1{/flv}

Az egyszer már általunk is bemutatott Bara József Attila Farmosra elhozta két barátját is. A felejthetetlen zenei élmény után Németh Csaba tartott elõadást Trianon hatásáról, s a jelenkori élményeirõl. A Mezõtárkányról érkezett amatõr ifjúsági színjátszók Nefelejcs! – néphangulat Trianon után… címû elõadását láthattuk, hallhattuk. A fiatal színjátszók igazán kitettek magukért. Az ifjú színmûvészek után a kókai Dalárda tartott egy rövid mûsort. A napi csúszások miatt 20 órakor kezdõdött a Misztrál együtes koncertje. A tagok mindegyike legalább három hangszeren játszott az este folyamán. Ilyenkor nem értem, hogy hogyan tudunk olyan „zenészekért” rajongani, akik egy hangszeren sem tudnak muzsikálni.

Galéria 

Tényleg minõségi mûsort láthattak az összegyûltek. Sajnos kevesen voltunk, de aki ott volt, az egy ideig bizton nem felejti.