Talán megbocsáthatjuk magunknak, ha ilyenkor, évvége felé már nem minden gondolatunk a napi munkálkodásunk körül forog. Nézegetjük a naptárat, talán akad még egy-egy szabadnap a karácsonyi, szilveszteri elõkészületek számára is.  

Hogy a nagykátai Kisherceg Óvoda pedagógusai miért nem sittek haza, miért szerveztek még egy újabb karácsonyi programot december 17-ékének késõ délutánjára, azt nem tudom. 

De azért, ha jobban megnézzük a képeket, valamit megsejthetünk.

 

Tarnavölgyi                                   Galéria

Az óvoda udvarán, egy kicsi jászol körül több tucat 5-6 éves csöppség mondta mondókáját, játszotta szerepét. Szülõk, nagyszülõk együtt tapsoltak a gyerek-pásztoroknak, Máriáknak.

A közös szereplés örömével, ügyesen forgolódtak az apróságok a havas udvaron. (Némelyikük a hosszú szövegmondása között is pontosan kapcsolgatta ki-be mikrofonját, és a biztonság kedvéért még a társa szövegét is maga elé dörmögte.) 

 

Talán, nem csak a kis tûzijáték és a „szaloncukoresõ” miatt lesz majd szép emlék ez az este kicsik számára.  

Szokolics Zsoltné tanárnõ vezetésével a Cantate Domino együttes is fellépett. 

 

(A énekes lányok is azokból a nagykátai fiatalokból állottak össze, akiket rendszeresen látunk, hallunk a városi rendezvényeken, programokon, versenyeken.  

A Hajzer-ikrek például „itt” vannak a honlapon a játszóteret avató énekesek, vagy a könyvtár Kodály-vetélkedõjének gyõztesei között, de Molnár Saci is a múlthéten a diákszínjátszókkal, vasárnap a templomi kórusokban, tegnap meg ovisok elõtt szerepelt.)