Hosszú elõkészítõ munka után, március második hétvégéjén kezdetét vette a Pest Megyei Ki Mit Tud? vetélkedõsorozata. A vetélkedõ szervezését a monori Vigadó Kulturális és Civil Központ kezdeményezte, és Pest Megye Önkormányzatának támogatásával sikerült a terveinket valóra váltani. Egész Pest megyét területi alapon felosztva helyi selejtezõk, majd helyi elõdöntõk után jutnak el kategóriánként a legjobbak a május 10-i Monoron rendezendõ döntõre.

Elsõként Vácott és Gyálon szerveztek helyi selejtezõket. Az országos népszavazás miatt törölték a szervezõk a vasárnapra tervezett fellépéseket, így igazán sûrû péntek – szombat elé néztek, hiszen a két helyszínen közel ötszáz fellépõ gyerek fordult meg a színpadon.

A váci selejtezõn 56 produkció közül a szakmai zsûri döntése alapján közel 30 jutott tovább az elõdöntõbe. Számos produkció közül a modern tánc és a néptánc kategóriában neveztek a legtöbben, és ezekben a kategóriákban láthattuk a legszínvonalasabb mûsorszámokat. De a prózai és a könnyûzenei mûsorok között is akadtak kiemelkedõen jó elõadások. A váci területi elõdöntõ idõpontja április 12.  Jó hangulatú, színes, változatos mûsorokat lehetett látni és hallani Gyálon is, ahol két nap alatt 83 mûsorszámot adtak elõ a tehetségüket megmutatni kívánó fiatalok. Közülük a gyáli elõdöntõbe április 19-re 23 produkció jutott tovább. Érden április 5-én és 19-én, egy fordulóban mérik össze tudásokat a területileg oda tartozó fellépõk, közvetlenül az elõdöntõben. Mindhárom helyszínen várják az  érdeklõdõket sok szeretettel!

Monoron, 2008. április 11-12-13-án a selejtezõkkel kezdõdik a helyi vetélkedõ, melyet április 19-én követ a monori elõdöntõ. Három nap alatt több mint 120 mûsorszámnak szurkolhatnak a helyszínen és a televízión keresztül is. A vetélkedõt a Gemini televízió élõ adásban közvetíti az MTT képújság csatornáján.  A fellépõ produkciók között több mint 25 helyi vagy itt tanuló gyerekekbõl álló mûsorszám szerepel, szinte minden kategóriából. Szurkoljunk nekik együtt pénteken 14, szombaton és vasárnap pedig 10 órától a Mûvelõdési Házban vagy a televízió képernyõje elõtt!

Gál Zoltán