Március elején, a Kókai Kikelet Wass Albert napján találkoztam elõször Magyar Mihály fafaragóval. Az igazán szépszámú látogatót vonzó kókai rendezvényre leginkább Koltay Gábor filmje és egy népszerû rock-együttes miatt jött össze a publikum. A kiállításra betévedõ elsõ egy-két nézelõdõ adta tovább a hírt a látogatóknak: „Ide is érdemes benézni!”

Tarnavölgyi

És igazuk volt. Egyre többen lettünk a teremben, és a végén, akár a „megtelt” táblát is kirakhatták volna a szervezõk. A magyar vitézeket, életfákat, királyainkat, pásztorokat megfaragó mesterrõl néhány oldallal ezelõtt, a kókai program és a mostani, nagykátai kiállítás beharangozójaként, „Magyaros” Program címmel is írtam már néhány sort.

Most egy kis filmet is készítettünk Teréki Krisztán barátom segítségével, de figyelmükbe ajánlom a kókai kiállítás  Galériáját  is.


 

{flv}08.04.16. magyar m. kiall.nk.1{/flv} 

Nagykátán a hetek óta tartó, sikeres Hazatalálás sorozat szervezõi járultak hozzá ahhoz, hogy az ismét sokak érdeklõdésére számot tartó mûvészettörténész, dr. Pap Gábor elõadása elõtt nyithattuk meg Magyar Mihály kiállítását. Így most itt is sikerült elérni, hogy képzõmûvészeti alkotások tárlatán ritkán tapasztalható közönség ismerhette meg az erdõtarcsai vendég munkásságát.

Nevében is köszönöm a figyelmüket!

A kiállítás április 25-ig, a nagykátai Bartók Béla Mûvelõdési Központban tekinthetõ meg.