A nagykátai Városi Művelődési Központ munkatársai mint mindig, most is méltó körülményeket teremtettek egy színvonalas kulturális programhoz.A Magyar kultúra napján a közművelődési intézmény partner-csoportjai és a város iskolái léptek fel.
Cantate Domino Ifjúsági Ének és Zenekar, Városi Kórus, Citura Együttes, Tápiómente Táncegyüttes Rt és utánpótlás, Nagykáta Színjátszó Egyesület, Katica Nyugdíjas Klub, Nagykátai Ipari Szakközépiskola és Szakiskola, Ceglédi Erkel Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Liszt Ferenc Nagykátai Tagintézménye (Zeneiskola), Mátray Gábor Általános Iskola, Váci Mihály Katolikus Általános Iskola.

Szép és tartalmas élménnyel ajándékozták meg a nagytermet most is megtöltő közönséget.
(Munkahelyemről „menetből” érkezve, sajnos lemaradtam a Szakközépiskola és a nyugdíjasok produkciójáról, illetve van olyan csoport is, amelyik általában kerüli a sajtónyilvánosságot, így a honlapunkon sem kíván megjelenni. A kérést természetesen most is tiszteletben tartottuk. Ők sajnos hiányoznak az albumomból, de talán így sikerül valamit visszaadnom a meghatóan szép este hangulatából.)