Sikeresen, 43 civil és szakmabeli érdeklõdõ részvételével tartották meg a Közösségi Kezdeményezéseket Támogató Országos Hálózat munkatársai elsõ programjukat Tápióbicskén.

A szervezõk február elsejei második találkozójukon, szívesen fogadják az újabb érdeklõdõk megjelenését, bekapcsolódását is.

Zádori Judit írását az általa küldött mellékletekkel együtt közöljük. 

Kedves Tápió-vidékiek!

 

 Elõször is szeretném megköszönni, hogy 43-an eljöttek az elsõ közösségfejlesztõ mûhelyre. Remélem, hogy a mostani résztvevõkkel és azokkal is találkozom a következõ alkalmakkal, akik most nem tudtak eljönni.

A legfontosabb hír, hogy mégis marad az eredeti idõpontban a második közösségfejlesztõ mûhely, tehát: február 01. 17 óra, tápióbicskei Mûvelõdési Ház. Azért nem lehet mégsem csütörtökön, mert akkor nem szabad a Mûvelõdési Ház nagyterme. Sajnos bármennyire is akartam, elfelejtettem elõre egyeztetni errõl Emõkével, a Mûvelõdési Ház vezetõjével.

A második mûhelyen a gyakorlatban is megismerkedünk az interjúzás, a helyi problémák feltárásának közösségi lehetõségeivel. Ez az alkalom és a következõk már sokkal élvezetesebbek lesznek az Önök számára is, hiszen nem kell majd passzívan végigülni a mûhelyeket.

Levelemhez csatolom, és nagyon ajánlom a Közösségfejlesztõk Egyesülete által szervezett Társadalmi - Közösségi tervezés konferencia programját és jelentkezési lapját. Akik szeretnének konkrét közösségfejlesztõ, közösségi tervezéses, vidékfejlesztõ programokkal megismerkedni, azok számára ez kiváló alkalom. Közelebbrõl is ismerem a mezõcsáti, a terényi, a nádasdi és az Élõ Tiszáért programot. Sain Mátyás elõadása a Leader programban résztvevõk számára is nagyon hasznos lehet. Ha valaki szeretne bõvebb információkat ezekrõl az elõadásokról, akkor hívjon nyugodtan bõvebb információkért: 70/318-9411.

Csatolom továbbá a szegvári felmérés anyagát is, mivel olyan sokan kérték. 

 

Üdvözlettel: Zádori Judit  

 Közösségi Kezdeményezéseket Támogató Országos Hálózat