Teréki Krisztián írása / A cikket már olvasók figyelmébe ajánljuk, hogy  az írást Simon Zoltán képviselő úr hozzájárulásával, a Nagykátai Híradó áprilisi számában megjelent beszámolójával egészítettük ki áprlis 18-án! Az elmúlt néhány évben elég elhanyagolt állapotban árválkodott a havaskerti játszótér a József Attila út és az Alpári Gyula utca sarkán.

Paraj, gaz, elrozsdásodott focikapuk jelezték az idõ múlását. Valamikor, a ma már felnõtté vált környékbeli gyerekek mindennapi „grundja” volt ez a tér.Vérre menõ focimeccsek, nyársalás, fõzés és sok egyéb más szórakozási lehetõség helyszíne volt a közel kétteleknyi nagyságú terület.

Azonban idén tavasszal megváltozott a helyzet. Nem nézték jó szemmel a környékbeliek, köztük a Klement fivérek, József és Péter – akik a játszótér szomszédságában nõttek fel – hogy az egykori grund teljesen elpusztul.

 

Elkezdtek szervezkedni.

Megkeresték Simon Zoltán önkormányzati képviselõt, valamint körbejárták az ismerõs vállalkozókat, felkeresték a környéken lakókat, szóltak a rokonoknak, barátoknak és az ismerõsöknek, hogy jöjjenek, segítsenek, és varázsolják újjá a játszóteret. A kezdeményezés sikerrel járt. Jött az Önkormányzat, küldte a földmunkagépeket, locsolja az elültetett fákat és bokrokat a mai napig is.

Elkészítették az EU szabványoknak megfelelõ játszóteret, játékokkal együtt, a kisebbeknek. És jöttek az önkéntesek. Már több hétvégét töltöttek el, illetve töltenek el a terület renoválásával és szépítésével. Aki csak tud, az segít, ki ezzel, ki azzal. Van pénzgyûjtõ ládika a Havaskert Büfében. Vannak vállalkozók, akik építõanyagot hoznak, vannak akik a kerítéshez, a járdához, a fõzõplatzhoz a focikapukhoz nyersanyagot adnak, és vannak az önkéntesek, akik kétkezi munkájukkal járulnak hozzá e nemes ügyhöz. A munkálatok ideje alatt van enni és innivaló bõven, amelyet színtén a támogatók biztosítanak.

 

Persze a környékbeliek is segítenek. Adnak szerszámokat, villanyáramot és vizet a munkálatok idejére. Az összefogás példaértékû, az öröm pedig nagy. Épül-szépül a környék és hamarosan készen lesz. Tervek szerint rövidesen, talán már májusban lesz egy megnyitó buli színes programokkal, és persze focival. Amikor értesülünk a pontos dátumról, azt azonnal közzé tesszük.

 

Sajnos vannak, akik mások odaadó munkáiból hasznot húznak. A múlt hét folyamán valakik, jó néhány, frissen ültetett dísznövényt eltulajdonítottak.

 Szégyen rájuk nézve!

Addig is, ha arra járnak, csodálják meg a megújuló parkot. Ha pedig segíteni szeretnének, vagy információkra van szükségük, akkor csak menjenek be nyugodtan a büfébe, ahol majd tájékoztatják önöket mindenrõl, amirõl csak tudni szeretnének.
Természetesen, beszámolunk majd a megnyitóról és arról, hogy a hétköznapi használaton felül, milyen más események megrendezésére kerül sor az új havaskerti játszótéren.

 

 Gratulálunk a kezdeményezéshez!

 

Játszótér a Havaskertben / Simon Zoltán képviselő úr írása Nagykátai Híradó II. évfolyam 3. számából

Előző lapszámunkban röviden beszámoltunk a városunkat gazdagító második játszótér építéséről.

2007. áprilisában a „Föld Tüdeje Világnapja” alkalmából a Hancurka óvodából 140 gyermek látogatott a térre, ahol a csoportjaikat jelképező 7 kőrisfát ültették el. Képviselőként én is a meghívottak között voltam, ahol az óvodás gyermekek lelkesedése mellett az elhanyagolt környezet és a régi játszótér lehangoló látványt nyújtott rozsdás, balesetveszélyes eszközeivel.

Ekkor ígéretet tettem a gyerekeknek és a jelenlévőknek, hogy a terület újjáépítését indítványozni fogom a város vezetősége felé, mely már a választás idején is célkitűzéseim között szerepelt.

 

Korábban Kocsi János Polgármester Úr úgy döntött, hogy az épülő Sportcsarnok helyén kivágott tölgyfákból fajátékok készüljenek. Kérésemmel felkeresve Őt biztosított, hogy számunkra minden támogatást megad. Ily módon részesültünk a fent említett fa játékokból.  A térre kerülő játékok telepítését a Városgazdálkodás gépei és dolgozói végezték mérnöki felügyelet mellett, melyek hatóságilag bevizsgált és az Európai Unió szabványainak megfelelő eszközök.

A körzet lakóinak nevében köszönetemet fejezem ki Kocsi János Polgármester Úrnak és a VGSZ dolgozóinak a játszótér megvalósításában, újjászületésében nyújtott munkájukért. Mindemellett elengedhetetlen volt a város lakóinak önzetlen segítsége és támogatása. Köszönöm Klement Péternek és Józsefnek, hogy a játszótéri környezet szebbé tételéhez támogatókat toboroztak, így segítve az Önkormányzat munkáját (járda felújítása, a tér új kerítése, a focipálya két kapuja, tervezett nyársaló hely és örökzöld növények).

 

Szívből remélem, hogy az új tér sok gyermek és szülő számára nyújt megfelelő időtöltést és kikapcsolódást. Bízom benne, hogy remek példával jártunk minden nagykátai polgár előtt, hiszen összefogással közös célt sikerült megvalósítanunk.

Simon Zoltán

képviselő