Immáron hivatalosan is átadták Tápiószelén azt a 2178 méter kerékpárútat, mely Duna-Tisza közti regionális kerékpárforgalmi nyomvonal része.

Kovács Ferenc polgármester Varju Lászlóval, a Közép-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács elnökével együtt vágta át a nemzetiszín szalagot, átadva az utat a kerékpárosoknak.

 

Galéria

 

Zelei Dániel, Marketing vezető tájékoztatója:

Tisztelt Szerkesztőség!

Jelen levelünket Tápiószele nagyközség önkormányzatának megbízásából küldjük. Ezúton kívánjuk Önöket informálni az alábbi eseményről.

Elkészült Tápiószele nagyközség 2178 méter hosszú közlekedésbiztonsági kerékpárútja. A beruházásnak köszönhetően az önkormányzat a naponta a településen közlekedő mintegy 2.800 fő kerékpárosnak teremtett lehetőséget a biztonságos és kultúrált közlekedésre. A beruházás az Európai Unió közel 57 millió forint támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési alap társfinanszírozásával került megvalósításra.

A megépült kerékpárút szervesen illeszkedik a Tápió-vidék régió kerékpárút-hálózat tervéhez, amely a Duna-Tisza közti regionális kerékpárforgalmi nyomvonal része. Ezáltal a fejlesztés további lehetőséget teremt a település kerékpárútra felfűzött turisztikai látványosságai - a Blaskovich Múzeum és a Népkert – látogatószámának növelésére.

A kerékpárutat Varju László, a Közép-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke 2008. november 27-én 15.00 -kor adta át a kerékpárút Dózsa telepen található kezdeténél. Az ünnepélyes szalagátvágás után a kerékpárral érkező gyermekek azonnal birtokokba vették az új kerékpárutat. A rendezvényen sorsolták ki a tápiószelei általános iskolások által kitöltött KRESZ-totó nyerteseit, melynek nyereményei közlekedésbiztonsági, kerékpáros felszerelések voltak, a játék fődíja pedig egy értékes kerékpár. A rendezvény után az általános iskolában megrendezett sajtótájékoztatón Kovács Ferenc polgármester informálta az érdeklődőket a beruházásról valamint a további fejlesztési tervekről és megköszönte a lakosság kitartását és segítségét melyet az építkezés alatt tanúsított.

További információ: www.szeleprojekt.hu

 

Üdvözlettel:

Kovács Ferenc polgármester megbízásából:

 

Zelei Dániel

Marketing vezető

Fapados Csoport Kft

1014, Budapest, Dísz tér 16

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.