A 2008-as tápióbicskei tanévzárón a diákok nemcsak a bizonyítványaikat kapták meg, hanem egy tökéletesen felszerelt informatika termet és ami fontosabb, egy teret, ahol igazán gyerekek lehetnek.

Egy jó pályázat + munka és odafigyelés = két játszótér, egy 10 számítógépbõl álló munkaállomás, új bútorok, sportfelszerelések, kivetítõ, notebook az iskolának és óvodának.

Tarnavölgyi László

Ennek a képletnek – legalábbis itt és most, Tápióbicskén – ez az eredménye. A tápióbicskeiek azonban szeretnénk, hogy ez siker ne legyen egyszeri, ezért „a módját megadva”, a Földváry Károly Általános Iskola évzáró ünnepségének keretében, a pályázatkiíró Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-magyarországi Operatív Program képviselõjének jelenlétében adták át a 10 és fél millió forintos támogatást másfél millió forintos saját forrással, jelentõs önkéntes segítséggel megvalósított létesítményeket.

 

Itt, Tápióbicskén komolyan- és örömmel igénybe is veszik azt az ellenszolgáltatás nélküli, civil segítséget, amit a tapiokultura.hu honlap nyújthat egy-egy közösségi esemény, eredmény filmekkel, képekkel, riportokkal, beszámolókkal való dokumentálásában. Tudják, hogy

az igényes pályázati beszámoló tartalmazza a program megvalósulásáról szóló tudósításokat, sajtóhíreket. Honlapunk cikkei is kinyomtathatóak, képes híradásainkat, fotóinkat lemezen csatolhatják a pályázat kiíróit tájékozató anyagukban.

 

„Egészségesen a virtuális világban is!” Ez volt a pedagógusok által elkészítettpályázat címe.

 

Egészséges volt az ötlet, amely a korszerû számítógépes terem mellé a képernyõ elõtt tanuló, tájékozódó gyerekeknek a görnyedõ hátakat kiegyengetõ játszóteret is megpályázta.

{google}-4349729923784648113&hl{/google}

Egészséges volt a siker megünneplése is. „Nem mentek el szó nélkül” az eredmények mellett, de nem is estek a tûzijátékos-ökörsütéses öntömjénezés oly’

gyakori hibájába.

 

A gyerekek, szülõk „állóképességhez” is igazított ünnepségen Blahúz László polgármester és Kertész János igazgató elõtt az iskola tanulója, a Diák Önkormányzatának elnöke vághatta át nemzetiszínû szalagot.

 

Az óvodai új játszótér megtekintése után a polgármester úr egy rövid köszöntõvel, egy pohárpezsgõvel, és óvoda dolgozói által készített vacsorával vendégelte meg mindazokat, akiknek szerepe volt ennek a szép eredménynek a tetõ alá hozásában.

 

Bízom benne, hogy Blahúz László nem ivott elõre a medve bõrére, amikor hangot adott a következõ, az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-magyarországi Operatív Program keretében is benyújtandó pályázataikkal kapcsolatos reményeinek.

 

Gratulálunk!