tpkTLképek, tpkTKképek
A Ki mit tud-hoz hasonlóan a nagykátai jelmezverseny is bizonyítja, hogy a kisváros közművelődési intézményére a Tápió-vidék településeinek is szükségük van. E kistérségnek is van olyan, központi szerepet vállaló kulturális színtere, ahol egymás előtt is megjelenhetnek, vetélkedhetnek a szomszédok. A Városi Művelődési Központ épülete, felszereltsége és még inkább összeszokott, tapasztalt népművelő csapata sikerrel teljesíti ezt a feladatot is.
Március 9-én Háhmné Kelemen Erika volt a főszervezője annak a Járási Farsangi Jelmezversenynek, amelyre kilenc településről kereken 100 maskarás adta le a jelentkezését!
Egykori kolléganőm engem is beosztott a nálamnál sokkal avatottabb tagokból – Nagy Anikó és Fejős Istvánné pedagógusok – álló zsűribe, így a jelenlévő őszinteségével írhatom le, hogy elképesztő ötletességről tettek bizonyságot a vetélkedők!
Czakó Sándorné, a gyerekek Rita nénije, most is magabiztosan, megnyugtató kedvességgel konferálta, vezetett le a vidám programot.
Én most a rengeteg kategória minden díjazottját nem sorolnám fel, de azt azért nem tudom kihagyni, hogy kedves sülysápi barátomnak, Balog Mónika tanárnőnek ne gratuláljak.
A „nagycsoport” kategória „görög istenei” nem csak szép jelmezükkel, ügyes táncukkal érdemelték ki az első helyet. A gyerekek önálló kutatómunkával kerestek maguknak egy-egy olyan mitológia alakot, akit a hetekig tartó felkészülés alatt, játékos formában meg is „tanultak”.