Nemrégiben Szabó Istvánt, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspökét választotta meg a Magyarországi Református Egyház zsinata a testület lelkészi elnökévé.
Új tisztségében Szabó Istvánt az egyik első útja a 100. születésnapját ünneplő Nagykáta Tápióvidéki Missziói Református Egyházközséghez vezette.

reformak.hu: „Fiókegyházközségünk megalakulásának 100. évfordulója alkalmából tartottunk hálaadó ünnepi istentiszteletet március 1-jén. Szabó István igehirdetését hallhattuk, aki a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke. Az ünnepi megemlékezést Takaró András a Délpesti Református Egyházmegye esperese vezette.

„Ha jubileumra hívnak, csak olyanra megyek el, amiben legalább két nulla van. Itt most száz esztendőt ünnepelünk. Száz éve szerveződött meg ez a kis közösség, és ez a száz esztendő sok nehézséggel, küzdelemmel, könnyel, de sok reménnyel, örömmel és hálaadással van tele. Egyszóval mondhatjuk, hogy ez már történelem.” – kezdte ünnepi igehirdetését Szabó István.” Folytatás a reformak.hu-n