A Föld napja alkalmából, már-már hagyományosnak tekinthetõ, tavaszi nagytakarítást szerveztek a nagykátai civil szervezetek, vállalkozók, a helyi önkormányzat és a közoktatási intézmények összefogásával.

Bálint                                Galéria 

Nyolc órakor rövid adminisztrációval indult a program, utána a különbözõ vészhelyzetek elkerülésérõl kaptak tájékoztatót a résztvevõk. 

Miután Tomanovics László befejezte rövid eligazítását, a jelenlévõk megkapták munkavédelmi italukat. Az alacsony átlagéletkorra való tekintettel, ezek természetesen különféle üdítõket jelentettek. Kiosztásra kerültek a láthatósági mellények, kesztyûk, zsákok és minden egyéb, ami nélkülözhetetlen volt az eredményes takarításhoz.

 

Kilenc órakor a tömeg csoportokra oszlott és mindenki nekilátott kijelölt területének tisztításához.  Szerencsére nem kellett az elõzõ esti viharban letört gallyakkal, kicsavart fákkal megküzdeni. Elég volt azzal az irdatlan mennyiségû szeméttel, amit mindennapjaink során egyszerûen elhajítunk. Emberi ésszel föl nem fogható az, hogy hogyan kerül díszterünk közepébe egy dísztárcsa. Ezt körülbelül kilenc óra után öt perccel sikerült meglelni.   

 

Épül, szépül városunk. Elhanyagolt tereink, szobraink újulnak meg. De hiábavaló minden civil összefogás, ha azt tönkretesszük. Amit világosban felépítünk, a sötétben összedöntjük. Remélem rövidesen eljön azaz idõ, amikor már feleslegesek lesznek az ilyen akciók, s mindenki arra használja a köztéri kukákat, amire való. Mert hiába a mai nap összefogása, Nagykátán még sok a szemét.