A nagykátai Muzsika Színház nagy sikerrel mutatta be legújabb produkcióját, a Don Quijote történeteket Nagykátán, április 1-jén.

A Városi Művelődési Ház nagyterme zsúfolásig megtelt, és a közönség rengeteg tapssal és nevetéssel díjazta a nagyszerű előadást. 19 helyi, és máshonnan érkező színész és színjátszó, és ugyanennyi muzsikus vitte színpadra a zenés színdarabot.

Az egész produkció irányítója, szervezője és a darab rendezője Lakatos Ágnes. A Nagykátai Zeneiskola igazgatója újfent bizonyította, hogy össze lehet rakni egy kiváló műsort a Zeneiskola művésztanáraiból, a tehetséges egykori és jelenlegi növendékekből, színjátszókból, legyenek azok akár  felnőttek, vagy gyerekek, "profik" vagy amatőrök, állandó tagok vagy vendég szereplők, esek  beugrók. Egy a közös bennük: nagykátaiak, vagy ide kötődnek a hivatásuk, a tanulmányaik, a barátaik miatt. A "mieink"!  Geőcze Sára KÉPEI

Rengeteg színjátszó- és zenekari próba során készült el a színdarab. Egész hétvégék teltek el a gyakorlással az elmúlt néhány hónapban, de megvan az eredménye, és nem is akármilyen!
Pazar díszlet, látványos fény és kiváló hangtechnika, ötletes díszletelemek, kellékek és meghökkentő és elkápráztató színpadtechnikai elemek. Példátlan összefogás a színpadon és a színfalak mögött, na és persze maga a játék, a produkció.

A társulat minden egyes tagja, a főrendezőtől a legfiatalabb színészpalántáig maximálisan odatette magát, hogy a jelenetek, a látvány minél elbűvölőbb legyen.

A próbákkal párhuzamosan készültek a díszletek és kellékek, folyamatban volt a dalok betanítása, gyakoroltak a zenészek, készültek a jelmezek.

Sokszor a betegség, a munka, vagy az iskola tizedelte a csapatot, de a kitartás töretlen volt és a mű elkészült.

Szándékosan nem sorolok fel neveket, mert ha valaki esetleg kimarad, akkor nekem a fejem vész oda, de egy valakit mégis meg kell említenem: Barna Lórit, a művelődési ház technikusát, aki nagy türelemmel és odaadással dolgozott azon, hogy a színpadtechnika kiválóan működjön az előadás alatt.

Köszönet illeti Lóri mellett a kultúrház minden egyes dolgozóját a közreműködésért!

Továbbá köszönet jár mindazoknak, akik bármilyen módon is segítették az előadás létrejöttét, legyen az anyagi, tárgyi, vagy kétkezi segítség.

Ami a folytatást illeti, nyugodtan mondható, hogy  még jó néhány előadás vár erre a produkcióra. Hogy hol és mikor, azt majd  a honlapunk olvasói elsőként fogják megtudni!

Teréki Krisztián

www.tapiokultura.hu

Fotó: Geőcze Sára