A TERRE projektről tartottak lakossági tájékoztatót és tréning szemináriumot Újszilváson 2013. december 6-án.

Lakossági tájékoztatóval egybekötött tréning szemináriumot tartott az Újszilvási Önkormányzat 2013. december 6-án az újszilvási községháza nagytermében a média képviselőinek, a helyi lakosságnak, a közintézményi dolgozóknak, a képviselő-testület tagjainak, valamint a település környezetében lévő cégek, vállalkozások képviselőinek.

A tájékoztatón megismerhették az érdeklődők a TERRE projekt célját, jelentőségét és a benne rejlő újszilvási lehetőségeket. A település polgármestere, Dr. Petrányi Csaba köszöntőjében elmondta: ”Szeretnénk, ha az Európai Uniós TERRE projekt segítségével a településünk, a helyi cégek, a helyi vállalkozók, vagy akár a helyi lakosok hasznos ismeretekre tehetnének szert a megújuló energiaforrások alkalmazásáról, továbbá megkaphatnának minden információt a még eddig nem ismert lehetőségeikről és ennek eredményeként továbbvihetnénk, vagy akár megkezdhetnénk a megújuló energiaforrásokhoz kapcsolódó fejlesztéseket.”

A tájékoztató előadásokat követően egy, a számunkra talán kissé rendhagyó módszer alkalmazásával, - a Velencei Egyetem (University Iuav of Venice - IUAV) módszertani elveit és

ajánlását követve – szimulációs játék került megrendezésre. A kezdetben kissé idegenkedő résztvevők kis idő elteltével, már nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a kitalált szituációhoz kapcsolódó vitába. A tréninggel a hatékony kapacitásépítést, sikeres problémamegoldást, a toleranciát és a kompromisszumkeresést demonstrálták a szervezők.

A TERRE projektben a 9 országból résztvevő 13 partner tréning szemináriumi tapasztalatait

nemzetközi szinten kiértékelik. A találkozó után a résztvevőket az Újszilvási Önkormányzat vendégül látta.

További információk a TERRE projektről a www.ujszilvas.hu és a www.terre-project.eu honlapokon hozzáférhetőek.

 

„ A projekt a South East Europe Programban az Európai Unió és a Magyar Köztársaság társfinanszírozásával valósul meg.”