Többen, kisebb-nagyobb sikerrel próbálkoznak itt a Tápió-vidéken is a különböző tematikájú expók megszervezésével. Idén, első alkalommal tett erre kísérletet a tápiószentmártoni Hurkatöltő Fesztivál szervezőgárdája.
Egy terjedelmes sátorban, speciálisan az erre a műfajra kitalált, nagyjából 14-16 négyzetméteres kiállító területen mutathatta be magát a jelentkező.
14-15 cég, vállalkozás, település, kulturális-, közművelődési intézmény élt a lehetőséggel, így igazán változatos élményben lehetett része az érdeklődő látogatónak.
(Szőke Attila képei, expofotóim, galériám, plakátok, és rövidesen még jönnek Teréki Krisztián képei is!)

Mi a sülysápi Wass Albert Művelődési Központ és Könyvtárat, barátainkat, a velünk együtt dolgozó csoportokat, támogatóinkat, honlapunkat, a Thapeu folyóiratot és aktuális programjainkat ajánlottuk a nálunk is megálló érdeklődők figyelmébe.

És nem is panaszkodhattunk a kíváncsiskodók hiányára, hiszen a WAMKK-ot is támogató Szántó Zoltán, a Sancho Pékéség tulajdonosa egy kis „becsalogató” csomaggal látott el minket. Csanádi Ádám kollégám, Teréki Krisztián barátom és jómagam már péntek délután is szeleteltük a ropogós cipókat, pereceket, amit a friss pékáruval szombaton reggeltől estig folytattunk.
Minden falathoz ontottuk az információkat, de nem csak a finomságokról!
A pavilonunk falán egy fényképekből, plakátokból, logókból álló kiállítást rendeztünk be, de a szórólapokat is bőséggel osztogattuk.
Péntek délutántól vasárnap délelőttig nagyon sokakhoz jutott a Mesés Óvónők, a Szotyola, az Ebadták, az Ihajla, a Jómadarak Kórus, az éneklő katolikus közösség, nyugdíjas csoportjaink, Helytörténeti Körünk híre.
A szomszéd települések szervezőinek fülébe ily módon is bogarat ültettünk: érdemes ezeket a remek, felkészült, értékes produkcióra képes együtteseket meginvitálni falujuk, városkájuk rendezvényeire, de néhány kilométernyi autózást, vonatozást is megérnek a TTA-s futónapjaink, a táncházaink, gyereknapjaink, Szt. István napjaink… is!

A kiállító társainkkal természetesen folyamatosan „szomszédoltunk” egymásnál. A beszélgetések alatt „célzottan” is áradt tőlünk hozzájuk a „sülysápi információ”, de mi is begyűjtöttünk néhány jó ötletet.

Nagy Gábor úr és csapata figyelmesen fogta össze az „expósokat”.

Köszönjük a lehetőséget!

Tarnavölgyi László