Kilencedik éve emlékeztet a gyászos december 5-i népszavazás szomorú eredményére a Wass Albert Tápiómenti Kulturális Egyesület. Ebben az esztendőben is a tápiószecsői Helyőrségi Klub színháztermében köszöntötte a vendégeket Bata József polgármester úr és Dombi Nándor, az egyesület és a Képviselő-testület Oktatási - Kulturális és Sport Bizottságának az elnöke. tpkTlképek, tpkTKképek

Csurka László, Jászai Mari-díjas, Érdemes művész előadásában Ady, Juhász Gyula, Reményik, Ábrányi, Wass, Márai, Dsida magyarság versei hangoztak el. A 77 esztendős színművész csodálatos orgánumával előadott, hiteles, átélt szavalataival megrendítő, emlékezetes élményben részesített minket. Előadóestjén Mártonffy Miklós zongoraművész működött közre.
A rendezvény második részében Terék József és barátai muzsikáltak. A kiváló zenekar prímása Hrúz Szabolcs, brácsása Tóth Gergely, bőgőse a zenekarvezető volt.
A tápiószecsői gyökerekkel is rendelkező Ürmös Sándor személyében (a Magyar Cimbalmosok Országos Versenyének első helyezettje, a 100-tagú Cigányzenekar szólistája) az egyik legjelentősebb cimbalom művész virtuóz játéka frenetikus volt, de Hetényi Milán éneklése is ritkaság számba menő minőséget képviselt.
A Felszállott a páva vetélkedőt megnyert Jászság Népi Együttesből két táncospár előadásáról is csak szuperlatívuszban lehet írni.
A Wass Albert Tápiómenti Kulturális Egyesület által megszervezett „Egy az Isten, egy a Nemzet” rendezvénye kiemelkedő minőségű eseménye volt a Tápió-vidék ez évi programjainak.
Gratulálunk!