Február 8-án újra megmérethették magukat a tápióbicskei borászok. Ezen a napon rendezték meg ugyanis, immár XIII. alkalommal, a Borversenyt. Ezen az estén, a hozzáértõ zsûri szava által, kiderül, hogy mely szõlõsgazdák büszkélkedhetnek jövõ ilyen korig boraikkal.

Tarnavölgyi

Nem félt a babonás számtól Hegedûs Józsefné, a tápióbicskei Fehér István Mûvelõdési Ház igazgatója, mert 13. alkalommal is lehetõséget teremtett a helyi gazdák számára boraik megmérettetéséhez.

Honlapunkon bõséggel foglakoztunk már a magyar borokkal, borászokkal, a Tápió-vidék szõlészkedõinek, termelõinek és a nemes nedûk forgalmazóinak rendezvényeivel.

Csemegézzenek képeinkbõl!

Eddig a „profik” programjairól, portékáiról szólottunk inkább, most azonban a kisebb, családi pincék nem kevésbé büszke bicskei tulajdonosai gyûltek össze a vetélkedésre.

 

 A zsûri munkáját Kiss Attila, a Kincsem Pincészet tulajdonosa irányította. (A nemrégiben egy rangos hazai versenyen aranyéremmel jutalmazott roséja kapcsán rövidesen a Kincsem Pincészetrõl is készítünk majd riportot.)

 

A fényképeinken is látható, hogy „a zsûrinek most sem volt könnyû dolga”!

65 gazda, név nélküli, csak sorszámokkal megjelölt palackjából kellett kortyintani. A több tagból álló ítészcsoportban, jelentõs borvidékek hegybírói, pincészetek tulajdonosai mellet, Czerván György, országgyûlési képviselõ úr is jelen volt.

 

Amíg a bírák kóstolgattak, addig a gazdák torka sem maradhatott szárazon. A mûvelõdési ház dolgozóit kisegítve, fiatal lányok hordták az asztalra versengõk borait.

 

A jó borhoz vacsoráról, a nótáskedvhez muzsikáról is gondoskodtak a szervezõk.