{youtube width="320" height="247"}mOQFCFPQKp4{/youtube}
Úgy gondolom, hogy "ilyen van". Nem egyedi eset. Mindennapos. Nem csak Sülysápon, nem csak a Tápió-vidéken. Sajnos! Ha valami csoda folytán meglesz a tettes, akkor majd lesz ok, "körülmény", stb., amely miatt egy kobakra bütykölt barackkal is "el lehet vinni a balhét." Mint ahogy a foci "szurkolók" hordája csatatérré változtathatja a nagyvárosok főutcáját, mint ahogy a "vállalkozók" becstelenebbje az ipari szemetét a Tápió-parti történelmi emlékhely Honvédszobránál mocskolhatja le a teherautójáról, mint ahogy a "lakó" az építkezése konténernyi törmelékét a települési szelektív szigeteknél "tüntetheti el", mint ahogy a tizenéves "csemeték" halálba ugraszthatják szerencsétlen társukat az iskolájukban...

 

A sülysápi WAMKK majd' minden szabadtéri nagyrendezvényének másnapra előkészített helyszínét megrongálják a szabadon őgyelgő falkák tagjai. Volt, hogy a gyereknap teljes, összecsavarozott, összeláncolt színpadát verték szét a degenerált véglények. (Ott állt a művelődési ház szűkre szabott kettese, hajnali hatkor, ötszáz gyermek balesetmentes szórakoztatásának terhétől amúgy is rogyadozó lábakkal, és porba sújtott lélekkel. Kiszámított időnkkel vízért, percért szaladtunk volna, hangtechnikát, játékokat készítettünk volna elő, de az előző napi két órás munkát kellett félóra alatt újra elvégeznünk.
Sülysápiak! Évek óta alig van jelentkező a helyi polgárőrök csapatába! A futónapjainkra, a gyereknapjainkra, a városavatónkra Tápiószecsőről, Nagykátáról jönnek segíteni az ottani önkéntes településvédők!
Én a művelődési központ nevében is köszönöm a sülysápi polgárőrök segítségét! Amit féltucatnyian megtehetnek, azt mindig, önzetlenül meg is teszik! Ha többen lennének, talán a város köztéri szobrai, értékei is nagyobb biztonságban lennének!
Szeressétek ezt a várost! A tiétek!