A tápióbicskei Vér házaspár és Kútvölgyi Mihály nagyszerû, közös munkájáról, a Tápió- vidéket ízekben-képekben bemutató Aranyszarvas földjén c. albumról már több helyen is tettünk említést a honlapunkban.

Ugyan szépen fogy a könyv, de úgy gondoljuk, hogy a jó bornak is kell a cégér, ezért a tápiószelei Blaskovich Múzeumbaráti Kör február végi rendezvénye kapcsán ismét említést teszünk e remek vállalkozásról.

Tarnavölgyi 

Gócsáné Móró Csilla igazgató asszony és a Baráti Kör által szervezett rendezvények sorában – itt gyorsan had szúrjam közbe, hogy március 8-án, szombaton 15 órakor nyílik meg Verebes György festõmûvésznek, a Szolnoki Mûvésztelep vezetõjének a kiállítása – most nem csak a recepteket évek óta gyûjtõ, lokálpatrióta Vér házaspár, de a könyv szövegét, fényképeit is elkészítõ Kútvölgyi Mihály és az albumot megjelentetõ Timp Kiadó vezetõje, Solymosy Lajos is jelen volt.

 

Nem szeretném magamat ismételni, ezért arra kérem a könyv iránt érdeklõdõ olvasókat, hogy az elõzõ oldalakon megtalálható cikkünkhöz lapozzanak-kattintsanak vissza.

 

 Az a hangulat, amit a könyv lapozgatása, olvasása keltett bennem, csak erõsödött most, a Kiadóval és fotómûvész-szerzõvel való személyes találkozás alkalmával.

 

A Kiadó és a szerzõ tucatnyi könyvben, albumban igyekezett már megörökíteni nagyon is múlandó hagyományainkat. A gasztronómia, a történelmi múltunk kérdéseinek megfogalmazása, néprajzi-, népmûvészeti értékeink képekbe, betûkbe rögzítése nemes, önként vállalt feladata a szerzõcsapatnak. A www.timpkiado.hu igényes honlapján bõséges ízelítõt kaphatnak az anyaországi és határon túli magyarság által is õrzött kulturális értékeinket bemutató repertoárból.

 

Kútvölgyi Mihály gazdag, a Tápió-vidéket megörökítõ fotóiból rövidesen a honlapra kerül majd egy galériára való anyag és Solymosy Zsuzsanna segítségével Timp Kiadót is igyekszünk majd bõvebben bemutatni.

 

 

Aki a Kiadó honlapját, vagy majdani bemutató írásunkát átolvassa, megismerkedik a 2006. évben az Év Könyvfotósa címet is elnyerõ Kútvölgyi Mihály munkáival, az bizonyára fontosnak érzi majd, hogy polcán tudhassa a Tápió-vidéket bemutató Aranyszarvas földjén c. könyvet is.

 

 A könyv, többek között a nagykátai Könyvesházban - a bazársoron – is, kedvezményes áron megvásárolható.

 

A Tápió-vidék népmûvelõinek, könyvtárosainak, könyvesboltjainak, a települések baráti köreinek figyelmébe ajánlanám a kiváló könyv reklámozását, a szerzõk meghívását, a tápiószelei Blaskovich Múzeumbaráti Körének példáját.