Őszné Sima Anna szereti a népzenét, a néptáncot és mindent, ami a magyar népi hagyományokból fakad. Ő is egyike azoknak (naponta már kétezren!), akik időnként megtisztelik érdeklődésükkel a tapiokultura.hu-t. A sülysápiak a plakátokról, a Sülysápi Hírforrásból is értesülhettek az Ihajla zenekar ingyenes batyus táncházairól, de honlapunk révén lassan a Tápió-vidék egészén is szétterül ennek a programnak a híre.
A tápiószecsői pedagógus először családjával jött el a sülysápi Wass Albert Művelődési Központba. Jól érezte magát, ezért legközelebb elhozta tanítványait, azok testvéreit és a szülőket. Most, a legutóbbi farsangi, fánkos táncházunkba már 62-en jöttek!
Népzenével, vidámsággal telített közös együttléttel neveli a tanítványait a Gróf Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény pedagógusa.
A tanítónőnek az iskola honlapján (amelyet a sülysápi futónapokat szervező TTA egyik kurátora, Czirják György testnevelő tanár szerkeszt) elolvasható beszámolóját azzal ajánlom azon sülysápi szülők
figyelmébe, akik eddig még nem jöttek el hozzánk, hogy gyermekeikkel együtt őket is szeretettel látjuk a következő Ihajla táncházban.
(Köszönöm Czirják tanár úrnak, hogy a tápiószecsői iskola honlapján a tapiokultura.hu-t a logónk alatt elérhetővé teszi, és diákjaik, azok szülei folyamatosan válogathatnak a Tápió-vidék eseményei, így a sülysápi lehetőségek közül is! Jönnek is! A táncházainkba, az Iskolabörzékre, a futónapokra, a városavatóra, a gazdanapra, a színházainkba…Szertettel látjuk őket is!)