8. osztályos diákjaink a Monoron megtartott körzeti írásbeli forduló után meghívást kaptak a Pest megyei eredményhirdetésre a budapesti Szent István Gimnáziumba.

Reménykedve vártuk a megyei lista összesített pontszámait, hiszen úgy éreztük, hogy sikeresen oldottuk meg a feladatokat. Ez a verseny után kapott megoldókulcs alapján be is bizonyosodott. A feladatsor kiértékelése után csapatunk bejutott a legjobb 6 helyezett közé. Nagy izgalommal vártuk a november 18-ai hétfő délutánt, hiszen ekkor derült fény arra, hogy kit hívnak meg a Tatán megrendezésre kerülő országos döntőbe. Minden kategória első helyezett csapatát részesítik ebben a megtiszteltetésben.

Egy órás színvonalas díjátadó ünnepségen vettünk részt. Végig izgultuk és végig reménykedtük ezt az egy órát. Az álmaink valóra váltak, amikor a verseny főszervezője kihirdette 8. osztályos kategóriában az I. helyezett nevét:, a Dr. Papp Károly Általános Iskola "Tápióságiak" nevű csapata 11 pontos előnnyel magabiztosan és megérdemelten nyerte meg a versenyt. A feladatsorra kapható maximális 167 pontból 158-at értünk el.

Lelkesen várjuk a tatai döntőt és mindent megteszünk, hogy ott is hasonlóan szép eredményt érjünk el.

A csapatunk tagjai:

Kun Bence, Pintér Andrea, Sári Réka, Tóth Enikő.

Külön köszönjük Inoka Anna segítségét, aki végig támogatott bennünket tudásával.

A csapat felkészítő tanára: Tóthné Ónody Nóra

Gratulálunk a kis csapatnak. Sikeres felkészülést és eredményes versenyzést kívánunk!