Hanzelik Andreától, a monori Vigadó Kulturális és Civil Központ Nonprofit Kft ügyvezetõjétõl kaptuk az alábbi beszámolót.

Az elõdöntõ eredménye itt elérhetõ. 

A több hónapos elõkészítõ és szervezõ munkát, a megyeszerte megrendezett négy területi elõdöntõt követõen utolsó szakaszához közeledik a Pest Megyei Ki Mit Tud? Az elmúlt években kivétel nélkül sikeresnek bizonyult rendezvényt idén a monori Vigadó Kulturális és Civil Központ Nonprofit Kft. munkatársai, Pest Megye Önkormányzatának támogatásával hirdették meg, idén elsõ alkalommal megyei lefedettséggel.

A monori selejtezõre április 11. és 13. között került sor, ám a készülõdés jóval megelõzte a rendezvényt. A Gemini Televízió szorgos stábja már szerdától, két napon és éjszakán keresztül szerelt, hogy a nemrég átadott épületben minden rendben legyen a maratoni élõ közvetítés során. A kezdeti nehézségeket leszámítva sikeres hétvégének lehettek tanúi a helyszínen és a televízión keresztül – a megújult UPC Magyarország Kft. által biztosított csatornán – a rendezvénnyel tartók. A három napon 136 produkcióval, több mint ötszáz fellépõ gyerek fordult meg a Mûvelõdési Központ színpadán. A fiatalok a legkülönbözõbb mûfajokban mutatták meg tehetségüket és hozták sokszor nehéz helyzetbe a mindvégig helytálló, szakmailag értékelõ öt tagú zsûrit, melynek tagjai voltak: Sziklai Kinga, Arany Zsolt, Valach Gábor, Farkas Zoltán, elnöke: Gallai Attila.

            A selejtezõt követõen egy héttel – április 19-én – került sor az elõdöntõre. Itt a kategóriánkénti legjobb fellépõk mérték össze újra tudásukat. A tét már az elõdöntõ elsõ helye és a megyei döntõbe jutás volt, illetve ezzel az esély a tárgyjutalmakra és az egy hetes Balaton melletti táborozásra. Telt ház és mindvégig lelkes közönség fogadta a színpadra lépõket, köztük a nyolc monori produkciót /a monori elõdöntõ eredményét mellékelten közöljük/. Végig magas színvonalú fellépéseket láthattak, melyekért e’ helyen is köszönet illeti a felkészítõk áldozatos munkáját, és a fellépõk kitartását.

             Összességében is elmondható a fenti négy napról, hogy mind a Vigadó Kft. munkatársai, a Gemini TV stábja, a zsûri, a fellépõk, a közönség, a monori Polgárõr Egyesület, …  – és a sor szerencsére folytatható –, szóval valóban minden közremûködõ hozzátette a magáét, hogy ilyen jól sikerült vetélkedõrõl lehessen beszámolni.

             A monori kategória nyertesek május 10-én szombaton, 10 órától mérik össze tudásukat a váci, érdi, gyáli területi elõdöntõk továbbjutóival a Pest Megyei Ki Mit Tud? Döntõjében. Olyan országosan ismert zsûritagok értékelik a fellépõket, mint: Gulyás Dénes operaénekes, Hamar Dániel a Muzsikás Együttes vezetõje, Mihályi Gábor az Állami Népi Együttes táncmûvésze, Oberfrank Pál színmûvész, Südi Iringó táncmûvész, Tóth Vera az Év Hangja. A zsûri elnöke Kudlik Júlia, a mûsorvezetõ Ókovács Szilveszter lesz.

Tartsanak akkor is ezzel az országosan egyedülálló rendezvénnyel és szorítsanak a monori fellépõkért a monori Mûvelõdési Központban vagy a Gemini Televízió élõ közvetítésében a képernyõk elõtt!