Magyarul: disznótor

Jómagam nem igazán vagyok híve az egyre szaporodó csapatépítõ tréningeknek.

Általában minisztériumok, állami szervezetek agytrösztjei szokták „leküldeni” a szakembereket. (Jó pénzért!) Játékos vetélkedõvel, „izgalmas” álpszichológiai elõadásokkal, kötélpályán szaladgálással hozzák már össze a vidéki emberek egy-egy közösségét. 

Tarnavölgyi                                                                        Galéria

Népmûvelõként is kaptunk ilyet a nyakunkba.

 

Pedig van ennek egyszerûbb, hétköznapibb módja is. A téli disznóvágások évszázadok óta hozzák össze családtagokat, szomszédokat, barátokat. Régen és ma sem csak a kamrák megtöltése volt a kalákába összeálló jóemberek ki nem mondott célja.

Tréfára, együttmunkálkodásra, beszélgetésre Bori József tanár úr méhesének végében talált alkalmat a Tápióbicskei Baráti Kör tagsága.

Az elõre megfontolt szándék, amelynek okán a szép, kövér kurta farkút jobblétre szenderítették a helyiek, nem más, mint, hogy hurkával, kolbásszal vendégelhessék meg barátaikat.

 

Ezek között a barátok, támogatók között, akik munkájukkal, adományaikkal, vagy a csapat tevékenykedésérõl szóló híradással segítik a Baráti Kört, a tapiokultura.hu-t is számon tartották bicskeiek. Köszönjük a meghívást!

Volt is okunk bõven átjárogatni a tavalyi év vége felé, hiszen a Somogyi Gyõzõ elõadása, a gyerekek betlehemezése, a Vér házaspár kiváló szakácskönyvének ajánlása, a Wass Albert emlékére szervezett ünnepség bõven adott apropót a forgatásra, cikkezésre.

 

Bori Józseffel, a 187 Magazin munkatársai, Fenyvesi Renáta és Turbék Attila készítettek riportot.

Ez az anyag valószínûleg a kedden és csütörtökön, a képújság helyén sugárzott kábelcsatornán kerül majd levetítésre.

 

Mi nem várunk addig, és a Vér Jánossal, a Baráti Kör titkárával készített interjúnkat, már is a cikk végére varázsoljuk.

{flv}VerJanos{/flv}

 

(Köszönjük a meghívást!)