A magyar bor magyar borkedvelõinek, immáron negyedik alkalommal adott lehetõséget ínyenc hajlamaik kiélésére az Egri Zsolt Borszoba és Italház.

Néhány nappal ezelõtt már beharangozta az eseményt honlapunk, most már csak e remek rendezvény hangulatáról kell néhány szót ejtenünk.

Tarnavölgyi 

A négy évvel ezelõtt útjára indított sorozat évenkénti sikere – a szombati, közel kétszáz fõs teltház – ékes bizonyítéka annak, hogy egyre többen vannak olyanok, akik számára a borfogyasztás nem egyenértékû a kívánt mértékû alkohol magukhoz vételével. E nemes ital híveinek nem csak a Borszoba (Nagykáta, Rákóczi út 5.) választékával, de magyar borászok, pincék bemutatóinak megszervezésével is segítséget kíván nyújtani a két szervezõ, Egri Zsolt és Juhász László.

Galéria 

Most is három borászat képviseltette magát a kínálásra szánt 12 fajta nedûjével.

{flv}Egri bor VTS_01_1{/flv}

A filmünkön való megjelenésük sorrendjében: Heimann Zoltán úr
a szekszárdi Heimann Családi Birtok www.heimann.hu, a felesége, Turcsek Orsolya asszony társaságában érkezett Tarnóczi Zoltán úr az egri borvidékhez tartozó, ostorosi Orsolya Pincewww.orsolyapince.hu, Orosz Gábor úr pedig a Tokaj melletti, mádi vállalkozásának erre az alkalomra kiválogatott termékeit hozta magával.
 Félreértés ne essék! Nem termékbemutatóról van szó! A négy kiváló borászt nem az Internetrõl keresték elõ szervezõk. A Borszoba kínálatának kiválasztásához az egyedüli járható utat választják a tulajdonosok. Járják az ország ismertebb és a még kevésbé felfedezett pincészeteit, a bemutatókat, fesztiválokat. Az itt megízlelt borok némelyike adhat apropót egy-egy termelõvel való alaposabb megismerkedésre. A szõlõlevek minõsége, a borászatról vallott ars poeticájuk hasonlósága ültette most egy asztalhoz a Nagykátára érkezõ szakembereket.

Igen is, ars poeticát, költõi hitvallást említettem az imént. A boraikon keresztül magukról is beszélõ termelõk szavai, nagyon is szerelmes viszonyt árultak el a borászok és boraik között.

 

Egy igazán jó bor létrehozásához nem elég a szakmai tapasztalat: hit, szenvedély, kitartás és még vagy tucatnyi nemes tulajdonságra van szükség, hogy maga az ital is megnemesedjen az értõ fogyasztó poharába.

 És mire is volt még szükség a szépen egymáshoz illesztett, gondosan egymásután válogatott borok ügyes sorrendjén, a finomabbnál finomabb borkorcsolyákon túl?

Néhány jó szóra. Mivel, hogy a magyar ember szóból ért, így az est fõszereplõi is mikrofon mögé léptek. Humorukból, a borászatról vallott véleményükbõl. Az est hangulatából is ad egy kis ízelítõt a filmünk.

 (Amit nem tud visszaadni mozgókép sem, az a három kiváló borászat italainak az íze. Ezért el kell menni a Borszobába. Megéri!)