Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

 

altEgyre kedveltebb a lesz a Huszárkonyha verseny, amelyet az emlékhadjárat tápióbicskei eseményén a Vér házaspár szervez meg. A számos, sikerese gasztronómia fesztivált megszervező, és a nagyszerű Aranyszarvas földjén c. (és Több mint szakácskönyv ) könyvükben a Tápióvidék népi ízeit is összegyűjtő Vér János és felesége, Anikó asszony rangos szakácsokat, nemzetközileg is eredményes séfeket hív a zsűribe.

 

 

Idén 33 csapat állt a rajthoz, azaz a bográcsok mögé. A baráti társaságok hagyományőrző ruhákban, népviseletekben készítettek olyan ételeket, amelyek a régi magyar konyhát is jellemezhették, vagy azok mintájára új, ötletes-ízes receptekkel is előrukkolhattak.

 

Filmes ízelítőnk is bizonyítja, hogy az ételeket nem csak fűszerekkel, de humorral is megbolondították a versengő baráti társaságok.

 

Az első kockákon a kistérség televíziós stábját, a Williams Tv riporterét, Veroczki Józsefet operatőr társát, Szóró Józsefet is megörökítettük, csak, hogy Önök is lássák, milyen nehéz dolga van a média szolgáinak a csatatéren.

 

Később Vér Jánosné, Anikó asszony mond pár lelkesedő mondatot a kamerába.

 

A cikkünk elején Dr. Tutz Gyula még csak reménykedve néz a fényképezőgép lencséjébe, de később valóra is vált bizakodó hangulata: csapatával meg is nyerték bográcsok csapatát.

 

Bálint Dániel szerkesztőtársam rövidesen a cikkbe varázsolja filmünket, míg a Képek a már a napokban megjelent első beszámolónkban megtalálhatóak.

2010. április 10.                                   Tarnavölgyi László