(A Sülysápi Hírforrás VI. Évfolyam 8., 2012. Aug.-Szept. számából.)

A pedagógushivatás a sok nehézség mellett számos /és ez  a több/ örömet tud adni az embernek élete, munkája folyamán. Látni felcseperedni az apróságokat, részese lenni értelmük nyiladozásának, és sorolhatnám még sokáig mindazt, ami miatt jó tanítónak lenni. A legjobb talán az, amikor évek és évtizedek után előttünk áll egy felnőtt ember, aki ugyanolyan szeretettel mesél saját hivatásáról és életéről, mint mi.
Így vagyok én is ezzel, amikor egykori diákot látok dolgozni. Emlékeimben a régi gyermeki arca tárul fel, és beszélgetésünk közben eszmélek arra, hogy ő már egy kialakult egyéniség, határozott céllal és feladatokkal.

Szóró József sülysápi fiatalemberrel kapcsolatban is ezt éreztem.

A mosolygós kisgyermekből feladatát, hivatását szerető felnőtt ember lett, aki a filmfelvevő kamera mögül szemléli a világot, és adja ezt át nekünk kollégái segítségével. Évek óta munkatársa a Williams televíziónak. Sülysápi lakosként nem a televíziózás a foglalkozása, a Szóró Kft. Vezetésének stafétabotját már öt éve átvette, a jó alapok a szülőknek köszönhetők, viszont a jelenlegi gazdasági helyzetben talpon maradni az igazán szép feladat. Településünk legnagyobb magyar tulajdonban lévő foglalkoztatója, a munkája mellett, szabadidejét feláldozva adja mindazt, amit a televízió képernyőjén láthatunk. /A Szóró Kft. évek óta anyagilag  támogatja a sülysápi civil rendezvényeket./
Sülysápról az utóbbi években egyre több tudósítás, beszámoló jelenik meg a Williams Televízió adásaiban. Ennek több oka van: egyrészt, mert egyre több eseményt érdemes megmutatni a közönségnek, másrészt pedig Józsi sülysápiként fontosnak tartja szülőfaluja bemutatását.
Igyekszik minél szebb képeket felvenni, érdekes szögekből, egyedi látásmóddal. Munkája kívülállónak egyszerűnek tűnik, a gépet tarja a kezében és ennyi, pedig a jó felvételhez szellemileg és fizikailag is kitartónak kell lenni, másképp a felvett anyag nem alkalmas a kívánt érték közvetítéséhez.
A Williams Televízió honlapján nézelődve a következő szöveget találtam:
„A WTV több olyan műsortípust is készít, amelyek segítik a nézők értékválasztását, bővítik általános műveltségét, a lakóhellyel kapcsolatos napi, valamint általános kulturális ismereteit, hozzájárulnak az életmód kultúrájához, a lelki és testi egészség megőrzéséhez, a hitéleti tevékenység gyakorlásához, a kisebbségek autonómiájának megőrzéséhez.
Műsorainak összeállításában szem előtt tartja, hogy az emberek jobban, vagy legalább olyan mértékben igénylik a lakóhely, a kisrégió bemutatását, mint Magyarország, vagy a nagyvilág eseményeinek ismertetését.”
A televízió munkatársai munkájukat ennek fényében végzik, teszik ezt az értékek megbecsülése és megmentése érdekében, fontosnak tartva a megfelelő szintű tájékoztatást.
A kereskedelmi adásokból tájékozódhatunk a nagyvilág bulvárhíreiről, a körzetünkben fogható adásból pedig a szűk környezetünkben történt fontosabb eseményekről kapunk képet.
Büszkék lehetünk arra, hogy ismét egy tehetséges sülysápi fiatalember vált közösségünk építő tagjává. Legyen ez példa minden pályáját most kezdő fiatal számára: Bármelyik hivatást választod, ha azt kitartással és munkád iránti szeretettel végzed, akkor boldog ember lehet belőled.
A televízió munkatársainak köszönjük értékes munkájukat, és reméljük, még sokáig tudunk együtt dolgozni az értékek bemutatásában, átadásában.