Május utolsó vasárnapján szép számmal gyűltünk össze az esőcseppek, a hűvös szél és a vihar előtt gyülekező felhők ellenére hőseinkre emlékezni.


A délelőtti szentmisét hősi halottainkért ajánlottuk fel.


Ünnepi megemlékezésünket a délutáni órákban templomunk kertjében található I. világháborús emlékműnél folytattuk. A vendégek, meghívottak, érdeklődők, szervezők koszorúi, virágai, mécsesei mellett emlékeztünk; ki-ki apára, testvérre, rokonra, barátra, ismerősre.

A II. világháború áldozatainak kopjafájánál, a temetőben is gyülekeztek az emlékezők, ide sétáltunk át a templomtól. Az itt elhangzott ünnepi beszéd, a versek, a községi kórus fellépése, a fel-fellobbanó gyertyalángok és a sok virág tiszteletadás volt a hősöknek, áldozatoknak. Befejezésként, főhajtásként elénekeltük a Hősök énekét és a Boldogasszony Anyánk kezdetű énekünket.

Az ünnepségen résztvevőket a KALÁSZ csoportunk és a nyugdíjas csoport tagjai várták a plébánián egy meghitt, baráti beszélgetésre tea és pogácsa mellé.

 


 

Köszönet a résztvevőknek, a segítőknek és azoknak, akik csak lélekben tudtak velünk lenni az EMLÉKEZÉSÉRT!Lisóczki Tünde

Hagyományőrző Ház programszervezője, Tápióbicske