A Tápiószelei Simonffy Kálmán Művelődési Ház és Városi Könyvtár dolgozóinak elérhetőségei - 2766 Tápiószele, Rákóczi út 4.

 

Tarnavölgyi László - igazgató

30/407 3974

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Magyariné Birta Magdolna - szervezési munkatárs

(53) 381 232

 

Könyvtári épület:2766 Tápiószele, Széchenyi út 20.

Némethné Borsos Judit- könyvtáros

Dobi Diána - Könyvtáros asszisztens

+36 53 380 034

réteslepedő2Idén már a halételek kedvelőinek is ott volt a helyük az ötödik tápiósági rétessütő fesztiválon, amely így új néven „V. Tápiósági Rétessütő és „Halat, mi jó falat” Fesztiválként” várta a vendégeket.

dif2017

2016.03.20. NMI Pajtaszínház Nagykátánkoll

tapiokultura.huTL.KÉPEK A Nemzeti Művelődési Intézet Pajtaszínház programjában négy, Pest megyei amatőr társulat egy-egy előadásának létrejöttét segíthette egy-egy "hivatásos", művész rendező. A létrejött produkciókat - a Nemezeti Színház után - Nagykátán is bemutatták a társulatok.
Az előádások közötti "átállási" szünetekben én próbáltam meg beszélgetni a darabok szereplőivel, rendezőivel az alkotás folyamtáról, a további együttműködésekről és néhány mondatban a Tápió mente amatőr színjátékos közösségeiről is szólhattam. 

nőnap2016

Felül (sem alul)múlni nem tudjuk magunkat idén. Magasra tettük a mércét 2015-ben, de megpróbáljuk hozni a formánkat 2016-ban is! Jöjjön, aminek jönnie kell!
Meghívó nélkül is minden Hölgyet tisztelettel várunk március 9-én, 18 órától, a Sülysápi Nőnapon, a WAMKK-ban! (Láttál már bennünket a Facebookunkon! Na, azt aztán megnézheted!)

SzorgalmatosMiki2

Tápióscspokép2015A Tápiómenti Nagyboldogasszony Közösség évek óta szervezi meg több generációs, de alapvetően a fiatalokra "szabott" táborait Tápiószentmártonban, a Blaskovich-kápolna kertjében. Az alapvetően katolikus, vallásos tábor nyíltnapjain mindenkit, más vallásúakat, vagy akár a nem vallásos érdeklődőket is szívesen fogadnak.
Ilyenkor bizonyítják, hogy a hittel élő fiatalok közössége is lehet vidám, nyitott, sportos, „laza”.
Ezzel a csoportképpel idézzük meg idei táboruk hangulatát.

istvanw

A szokásokhoz híven ezúttal is szerettem volna megragadni az alkalmat, hogy publikáljak egyrészt fotókkal, másrészt egy rövidebb írással az augusztus 22-ei rendezvényről. Már a címnél elakadtam. Hezitáltam a Falunap Tápióságon, és az István, a király – Tápióságon között. Szívem szerint azonnal a lecsóba csapnék, és ontanám a mondatokat az „IstvánSág” –ról, de méltatlan lenne szó nélkül hagyni az azt megelőző egész napos, népszerű rendezvényt.
(Kun-Halasi Katalin írásában Fátrai László, Buzás Csilla, Tóthné Ónody Nóra, Halasi Anita polgármester asszony, Dr. Samu János sorait is elolvashatják a tapiosag.hu-n. A tápióságiak méltán híressé vált összefogásához, amelynek eredményeként nemcsak egy szórakoztató falunapot, de egy magas művészi értékkel bíró, ízig-vérig Tápió-vidéki produkciót is megvalósítottak ismételten gratulálunk! A szerkesztő megjegyzése.)

„A szokásokhoz híven ezúttal is szerettem volna megragadni az alkalmat, hogy publikáljak egyrészt fotókkal, másrészt egy rövidebb írással az augusztus 22-ei rendezvényről. Már a címnél elakadtam. Hezitáltam a Falunap Tápióságon, és az István, a király – Tápióságon között. Szívem szerint azonnal a lecsóba csapnék, és ontanám a mondatokat az „IstvánSág” –ról, de méltatlan lenne szó nélkül hagyni az azt megelőző egész napos, népszerű rendezvényt.”
Kun-Halasi Katalin írásában Fátrai László,Buzás Csilla,Tóthné Ónody Nóra, Halasi Anita polgármester asszony,Dr. Samu János sorait elolvashatják a tapiosag.hu-n. A tápióságiak méltán híressé vált összefogásához, amelynek eredményeként nemcsak egy szórakoztató falunapot, de egy magas művészi értékkel bíró, ízig-vérig Tápió-vidéki produkciót is megvalósítottak ismételten gratulálunk!