mrvárosnap

Minkó Reni most éppen a Wass Albert Művelődési Központ „közművelődési közfoglalkoztatottjaként” keresi a kenyerét. Amúgy már évek óta – a családi tradícióba belenőve” –, mint a Sülyápi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagja is segíti a WAMKK és a város ügyeit, programjait.
Most, az I. Sülysápi Városnapon is kitett magáért: a konferáló Teréki Krisztián barátom azt állítja, hogy Reni segítsége nélkül nem bírta volna a színpadot irányítani.
A nagylányunknak még a fotózásra is maradt ideje.

ságipistaIstván, a király (IstvánSág!)Tápióságon
A főbb szerepekben:

magyarokenyere2015 1

Én éppen most is a tápióbicskei Honvérszobornál vagyok, ahol a Magyarok Kenyeréhez hozzák a gazdák a búzát.
Vidám jóemberek színes forgataga. Lovasok, legények, leányok, szépasszonyok, jóemberek. Családok. Nagyapák, akik lovaskocsin hozzák a zsákok mellett alvó kis unokát. Pálinkás üvegek, demizsonok, lecsót, gulyást főző szakácscsapatok.

2015. szeptember 12-én a nagykátai Cantate Domino  Ifjúsági Ének- és Zenekarnak is jeles napja lesz. A Szokolics Krisztina tanárnő által létrehozott és vezetett keresztény zenekar megalakulásának 15 évfordulóját ünnepli. Ezen a napon jubileumi áhítatot tartanak a Szent György-templomban.

PalkóTiborKiállítás

regios box plakat 2015

zeneiskolakoncert.jpg

A Nagykátai Zeneiskolában, június 17-én, 18 órakor kezdődik el Rácz Zoltánné és Czabán Angelika Romantikus dallamok című estje.

csillagkerekpar2.jpg

Sülysápi Amatőrcsillagász Közhasznú Egyesület: Június 6-án a május 2-ra meghirdetett kerékpáros túra pótlására készülünk. Gyülekezés és rajt a Tápiómenti Bemutató Csillagvizsgálónál, reggel 8 órakor.
Az útvonal a Túra a Naprendszerben kijelölt vonalán halad, érintve a "bolygó állomásokat", információs táblákat. Sülysáp/Nap/ - Úri/Jupiter/ - Mende/Hyakutake üstökös/ - Strázsa hegy, Monor/Neptunusz/ - Monorierdő, Száraz hegy/Puto/ - Bénye - Gomba/Uránusz/ - Tápióság - Tápiószecső/Szaturnusz/ - Sülysáp/Mars, Föld, Vénusz, Merkúr/
A túrát először teljesítők oklevelet kapnak a túra teljesítéséről, valamint egy jutalom csillagot is választhatnak, melyről egy térképet adunk, bejelölve a választott csillaggal, a tulajdonos nevére kitöltve.

tapioplusz.jpg

Itt nézze meg!

Tartalom:
- Képes kitekintő
- Beszámoló Úriból, az április 28-án megtartott testületi ülésről
- Május 1-én országszerte megnyitottak a strandok - Nagykátán is
- Közmeghallgatást tartottak Sülysápon
- Fülemülék éjszakája Tápiószelén, az MME Tápió-vidéki helyi
csoportja szervezésében
- Füves sportpálya átadás Gombán