kiralybabidobogon.jpg

2015. május 16-án rendezték meg a VII. Országos MediBall Bajnokságot, ahol 158 fő mérhette össze tudását formagyakorlatok és hálós játék kategóriákban. Célként fogalmazódott meg, egy olyan új versenyzési kultúra megteremtése Magyarországon a MediBall szellemiségéhez hasonlóan, melyből hiányzik az agresszivitás, mások okolása a saját hiányosságaink miatt. KÉPEK

Itt nézze meg!

Tartalom:
- Május elseje a Tápió-vidéken:
- Nagykáta - Pánd
- Sülysáp

retes15.JPG

Kun-Halasi Katalin: Tápióságon is kezdetét vette a 2015-ös fesztiválszezon. Bár idén a megszokottól kicsit későbbi időpontban, de a hagyományokhoz híven megrendezésre került a Rétesfesztivál.
Kun-Halasi Katalin és Teréki Krisztián fotói a rendezvényről.
A májusi időpont célja az volt, hogy nagyobb teret biztosíthassunk a rendezvényhez. Szerencsére, no és a templomba járó lakosok imáinak köszönhetően, a számításainkat az előrejelzésekkel ellentétben, az időjárás sem húzta keresztbe. A Sportcsarnok környékét ellephették a vásárosok, kézművesek, árusok, így például, hozzá lehetett jutni, többek között ahhoz a levendulához is, amelyből idén a polgármester asszony készítette különleges rétesét, belekóstolhattunk a fafaragás művészetébe, és természetesen az aprónép is kihancúrozhatta magát a játszóházban.Folytatás Tápióság hivatalos honlapján

 

hatartalansagkoll.jpg

Tóthné Ónody Nóra: Május első napjaiban a tápiósági 7. osztályosok Pesterné Ilike néni jóvoltából egy 3 napos feledhetetlen Felvidéki Vártúrán vehettek részt. Kísérőtanárként én is velük tarthattam az úton. E pár sorban próbálom visszaadni és leírni a lehetetlent, azt az élményt, látványt, ami fogadott bennünket.

Reggel 7 órakor indult a csapat Ili néni, Ildikó néni, jómagam, Kun Attiláné Bea és Béres Magdika kíséretében. Az idő gyorsan repült, hiszen első állomásunkra Selmecbányára már a déli órákban megérkeztünk. Útközben megtudtuk, hogy a körülöttünk elterülő hegyek csak kis "kupacok", hiszen nem érik el az 1000 métert. Minket így is ámulatba ejtett a körös körül elterülő látványuk.

ikonkoll.jpg

Békés Géza ikonfestő (Békés Géza honlapja)kiállítását Mosolygó Dénes, görög katolikus lelkész nyitotta meg 2015. május 19-én, a nagykátai Városi Könyvtárban. A művész dr. Törökné Békés Ildikónak, a nagykátai KALÁSZ/KALOT és Városi Kórus tagjának a testvére, aki kezdeményezője és szervezője volt ennek a képzőművészeti eseménynek. A megnyitón a Török család tagjaiból álló, Mosolygó Dénes lelkész úrral kiegészült kórus énekelt.
A programot nagyon sok nagykátai tisztelte meg figyelmével.
A kiállított ikonokat a Városi Könyvtár nyitva tartási idejében tekinthetik meg az érdeklődők (konyvtar-h.nagykata.hu)
tapiokultura.huTLKÉPEK a megnyitóról

Alkategóriák