A bűnügy helyszíne, Dánszentmiklós földrajzi helyzete és legfontosabb adatai: az Alföld északi részén, az ÉNY-DK csapásirányú, a változatos homoktalajokkal fedett Pilis-Alpári-homokhátságon, Pest megyében, Albertirsa és Örkény között, hazánk mértani középpontjától 4 km-re fekszik. Területe 38 km², lakossága 2818 fő (2018).

Ez a szörnyű tragédia a „boldog békeidőket” élő Magyarország egyik legismertebb bűnügye volt,

Dusek Szabad Föld2

2020. 02. 28 -án szép és tartalmas írással méltatta Dulai Sándor a Szabad Földben a 80 esztendős dr. Dusek Lászlót. Olvas óink figyelmébe ajánljuk mi is a Játszva tanulni és kihívást keresni címmel megjelent cikket!

Zsámboki népdalok

Újabb kiadvánnyal gazdagodott a Pest megyei értékek tára. A Tápió mente szomszédságában található Galga menti település dokumentált népdalos és népzenei hagyománya, illetve a megalakult hagyományőrző csoport múltja már közel egy évszázadra vezethető vissza.

TJ 40 év cikkhez

Mikor és hol születtél?

1980. november 29-én, Tápiószelén születtem, Mária Terézia halála után napra pontosan 200 évvel. Már a születésnél beigazolódott, hogy egyedi életem lesz, hiszen édesanyám klinikai halál állapotába került egy altató mellékhatásaként, én pedig nem sírtam fel, stb. Persze minden jóra fordult néhány nap leforgása alatt, a mai napig jó egészségnek örvendünk.

Családi hagyomány nálatok a muzsikálás, vagy úttörő voltál e tekintetben?

jelmezverseny1

 

Akár jubileumi is lehetett volna ez az esemény, hiszen a nagykátai művelődési központ munkatársai szerint talán már 30 év is eltelt, mióta az első jelmezversenyt megszervezték. tapiokultura.huKépekMartonL.TL Nem véletlen hát ennek a rendezvényünknek a töretlen népszerűsége: több mint 90 jelmez, csoportos produkció, 160 gyermek,

Alkategóriák