Tartalom: Tápióságon átadták a megújult könyvtárat - A térség legnagyobb szüreti felvonulása Tápióságon - 21. Bényei Falunap és szüreti felvonulás

 

Tartalom:Információk Úri Község Önkormányzatának testületi üléséről - Átadták a 31-es főút Szentmártonkáta és Tápiószecső közötti szakaszát- Megújul a városi konyha Sülysápon- 14. Szecsői Futónap, a TTA szervezésében- A nyári betakarításokról tanácskoztak Szárazhegyen

2016.10.23. Nagykátai 5660 tapiokultura koll

tapiokultura.huTL.KÉPEK56Nagykáta

2016. 10. 22. 5660 Sülysápon tapiokultura koll

A program a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány pályázati forrásainak segítségével valósult meg.

tapiokultura.huTL.KÉPEK56Sülysáp
Sülysápon már az ünnepi hétvége szombatján, azaz október 22-én megemlékeztünk az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójáról. Zárda Norbert kollégámmal és Katus Norbert alpolgármester úrral különösen szívügyünknek éreztük ezt idei 56-os rendezvényt, és igyekeztük egy kicsit egyedivé tenni a mostani programot.

Hírforrás Elismerések a városnapon„2016-ban a képviselő-testület dön­tése alapján összesen heten ré­szesültek Sülysáp Város helyi el­ismerésében, amelyek átadására az augusztus 27-i városnapon ke­rült sor. Az emlékérmek és okle­velek átadásában Horinka László polgármester mellett közre­működött Czerván György or­szággyűlési képviselő és Jakab Lázár, Városfalva falubírója is…” Olvassa tovább a www.sulysap.hu- n!
Farkas Gáborné, Lázár Alexandra, Szántó Zoltán, Csepregi Csaba, Nagy János és Nagy Gábor, Tóth Tibor, Városért Asszonykör. Gratulálunk!

Katus Norbert írása (a Hírforrás 6.oldalán) elé
A szépséges Homoród-völgyi kis település, Városfalva hűséges, maroknyi magyarja, 170 éven át – hol az osztrákok, hol a királyi Románia csendőrei, hol az őrült, kommunista diktátor félelmetes titkos rendőrsége, a Securitate kémei elől – rejtegette azt az 1848-as történelmi magyar zászlót, amelyet mi, sülysápiak, erdélyi feleink testvértelepülésének polgárai, hitelesen felújítattunk itt, az anyaországban. Feledhetetlen ünnepség keretében – amelyről adós vagyok még magam is pár hálás szóval majd egyszer beszámolni – ez év szeptemberének végén mi adhattuk vissza a restaurált trikolort a városfalviaknak, hogy immár közös ereklyénket igaz magyarságukkal együtt őrizhessék tovább! Városfalva! Köszönjük! Sülysáp Városfalván I. Sülysáp Városfalván II.

szecsői búcsú 2016Varga József Zoltán Tápiószecsői Képes Hírmondója kiváló képekkel népszerűsíti a tápiószecsői programokat. Kicsit szemezgettem: Tápiószecsői Búcsú 2016., Tápiószecsői V. Ürgés Fesztivál 2016, Dallamok és Ritmusok a „Családi Fészekben”… A TTA-as Szőke Attila albumai is feltűnnek VJZ közösségi képosztogatóján:  V. Zenés, táncos szüreti felvonulás Ajánlom őket Olvasóink megtisztelő figyelmébe és köszönöm nekik a sülysápi programjainkat is gyakorta segítő munkálkodásukat is!

Alkategóriák