Horváth Évi koncertkollMost látom csak, hogy már nem is fához, de színes gyümölcsöket hozó bokrokkal, virágos rétekkel gazdag erdőhöz kell hasonlítanom a Tápió mente népzenei életét. S ahogyan egy szép, kerek erdőben, sok erős tölgynek ezernyi gyökere lehet, úgy e vidék mostani énekeseinek, muzsikusainak tehetsége is az elődök sokaságának nemes megszállottságából fakad. tapiokultura.huTL.KÉPEK

NCs1A Torockó Baráti Társaság felkérését és partneri javaslatát elfogadva Tápiógyörgye Község Önkormányzata és az említett egyesület 2016-ban támogatási szándékát jelentette be a Rákóczi Szövetség Felvidéki Beiratkozási Programjához.
Az 1989-ben alakult Rákóczi Szövetség célja a határon túli magyarság sokoldalú támogatása hosszú távú megmaradásáért folytatott küzdelmében, valamint II. Rákóczi Ferenc nagyságos fejedelem szellemi örökségének népszerűsítése.

Németh CsabiAz emléktábla felirata: „Ezen országzászló talapzatnál 1939-ben a tápiógyörgyei küldöttség leventezászlót adományozott Nagymegyer városának”

Közösen szervezte meg október 15-én a Csemadok Nagymegyeri Alapszervezete és a tápiógyörgyei Torockó Baráti Társaság a deportált és kitelepített lakosok emlékművére felhelyezett Országzászló emléktábla avatását.

SakkKáta2016Az V. Nagykáta kupa országos gyermek, középiskolás és felnőtt sakkverseny – az önkormányzat hathatós támogatásának köszönhetően – 2016. október 22.-én szombaton került megrendezésre, a Művelődési Központban.

Köszönetet szeretnénk mondani Dorner Gábor polgármester úrnak, aki az első perctől kezdve támogatta a verseny ötletét, és mindenben segített a zavartalan lebonyolítás érdekében.

56 os forradalmárok Sülysápon

A Káplár Béla által parancsnokolt Nagykátai Honvédtüzér Hagyományőrző Csapat tagjai - 1848-49, az I. és II. világháború katona hősei mellett -  az 1956-os forradalmárok emlékét is őrzik. Az országosan is elismert, komoly nemzetközi kapcsolatokkal és tapasztalattal rendelkező egység októberben, több településen, többek között Sülysápon is vállalt szolgálatot. Feladatukat a tőlük évek óta megszokott fegyelmezettséggel, magas színvonalon, hitelesen teljesítették. Köszönjük!

2016.11.07. Szentmártonkáta Anno könyvbemutató tapiokultura koll

Kucza Péter Nagykáta Anno c. könyvének megjelenése után, elsőként Sülysápnak sikerült a Tápió mente több települését is érintő, páratlan kép-, képeslap- és dokumentumgyűjteménnyel rendelkező helytörténészével együttműködve, elkészíteni a város képes történetét bemutató albumát. tapiokultura.huTL.KÉPEK Példánkat 2013 óta egyre több nagyközség, kisváros követte, így mára sorozat lett a Kucza-könyvekből.  A mai napon, 2016. november 7-én megjelent Szentmártonkáta Anno-t a település meghatározó közösségszervezői, kutatói, Kele Sándorné és Kissné Pásztor Éva írták meg.

Zárda „Szotyola” Norbert kollégám már olyan nagyban űzi a filmes szakmát, hogy a szombati (2016.11.05.) táncházunkból élőben is közvetítette az eseményeket! Bár most ezért, azért, amazért egy kicsit kevesebben voltunk, mint szoktunk, de a családias jelző így is igaz és hitelesen pozitív csengésű. Kedves vendégünk volt az éppen csak 19 éves népdalénekes Horváth Éva Sára, aki

A tagok balról Terék József Sillo Réka Fehér Viktória Mózesné Balasi Anita Kollérné Vergyák Éva Horváth Éva Sára Szekeres Marcell Kocsis Zoltán2016. szeptember 29-én került megrendezésre Tápiószentmártonban a Zene Világnapja alkalmából egy egyedülálló program, melyben bemutatkoztak, illetve bemutattuk azokat a helyi kötődésű zenészeket, tanárokat, akik tápiószentmártoni születésűek, vagy intézményünk hallgatói voltak és zenei pályára mentek. Büszkén kijelenthetjük, hogy bizony szép számmal vannak azok az előadók, akik kötődnek a mai napig Tápiószentmártonhoz.

tápiósági 56 koll(Tápióságon az utóbbi egy-két esztendőben kiemelkedő színvonalú kulturális-közösségi programok és ünnepségek valósultak meg. Most, október 22-én is emlékezetes műsorral tisztelegtek 1956 hősei előtt. tapiokultura.hu)
„Amelyik nép elfelejti forradalmának mindent betöltő csendjét, nem is érdemli meg a szabadságot.”
Az 1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékeztünk október 22-én este, a községi ünnepség keretében, kicsit másképp, mint eddig. Az elmúlt 10 év általam szerkesztett műsorainak legmeghatóbb pillanatait gondoltam újra. Szerettem volna hidat építeni az elballagott diákok és a mostani tanítványok között. A híd neve: SZABADSÁG.
(A beszámolót a tapiosag.hu-n olvashatják tovább!)

Alkategóriák