vércseppA Magyar Vöröskereszt Sülysápi Alapszervezete pályázatot nyújtott be a Magyar Vöröskereszt felé, melyen sikeresen szerepelt. A pályázat „NÉHÁNY CSEPP, ÉLETET MENT” címmel a véradás népszerűsítését tűzte ki célul. A programsorozat első lépcsője a sülysápi iskolákban meghirdetésre került rajzpályázat volt. A legszebbeket könyvjutalomban részesítjük. A beérkező rajzokat 05.25.- én a Wass Albert Művelődési Központ és Könyvtárban láthatják az oda látogatók,

TJtárogató2017

Ma és holnap már szinte semmi esélyem sincs, hogy ezernyi képemmel és egy tisztességesebb élménybeszámolóval megpróbáljam érzékeltetni, hogy mi is az tucatnyi ok, amely e bukolikus címre ragadtatott most engem. Egyelőre a II. Tápiószelei Tárogató Fesztivál ötletgazdájának, művészeti vezetőjének, Terék Józsefnek a fotójával illusztrálva csak ennyi: nagyszerű volt! (Még a héten azért ígérem a folytatást és a képeket!)

pándi krumpli

De fogják majd kanalazni azt a krumplifőzeléket a pándi ovisok, amely abból a burgonyából készül, amit maguk ültettek el pár napja a Pándi Tájház kertjében! Ültetik a krumplit, vetik a kukoricát, duggatják a hagymát... aztán majd meg is eszik a nyár végén az apróságok a maguk termelte finomságokat!
Egyszerű, fillérekbe kerülő remek ötlet ez a Tájház Egyesület évek óta lelkes, csupa szív tagjaitól! Hagyományápolás, munkára nevelés, közösségi munka (kaláka), „tájházhoz szoktatás”!
(A hírt és a KÉPEKET Gál Sándor barátomtól kölcsönöztem.)

sági versmondók2

Egyre nehezebben találnak a népművelők olyan diákokat településeiken, akik átgondoltan értelmezve egy-egy verset, azt memorizálva, „papír nélkül” is képesek szép magyar nyelven elszavalni azokat az ünnepségeinken. Tápióságon örvendetesen ennek ellenkezője tapasztalható a tartalmas rendezvények alkalmával.

SZSZstáció

A hazai szobrászművészet, érem- és plasztikakészítés kiválóságának, a nagykátai születésű Sződy Szilárdnak legalább két alkotását minden nagykátai művészetkedvelő, lokálpatrióta jól ismeri: az egyik, sokak által a legszebbnek tartott I. világháborús emlékmű, a „bronzkatona”, 1934 óta áll a Szent György-parkban. A másik közismert és emblematikus Sződy-mű, a híres Przemyṡl-oroszlán, amely Budapesten, a Margit híd budai hídfőjénél hirdeti a híres ostromot megszenvedő, a hősi halált halt katonák örök dicsőségét.KÉPEK

SülysápiFutónap2017kollVolt már nem egy olyan esztendő, hogy a májusi TTA-Sülysápi futónapot teljes esőfelszerelésben, gumicsizmában, nejlontasakba csomagolt fényképezőgéppel a kezemben kellett végigharcolnom, és a versenyvégi fagyhaláltól csak a versenybíróként ténykedő Korponai tanár úr közeli pincéjében lehörpintett kupica pálinka mentett meg. Most, az idei verseny végén is kénytelenek voltunk megközelíteni e remek „vermet”, de hál Istennek, most a hűsítő borocskának kellett szükségét éreznünk!(Köszönet a szíves invitálásért!)

Szotyola Rékával.2JPGVigyázat, Zárda Norbit már „hamisítják” is!
A gyerekkora óta gitározó sülysápi Zárda Norbert legkisebb fiacskájának keresett verseket, amelyeket Déneske számára meg is zenésített. Éppen négy esztendeje annak, hogy harmadmagával bekopogott hozzám a művélődési központba, hogy ugyan meghallhatnám-e őket. Bár rengeteg gyerekzenekartól kapom én is nap mint nap az ajánlatot, de Norbi dalainak kedvessége, őszintesége, frissessége, egyedisége nekem is azonnal megtetszett.KÉPEK (Most éppen Jáger János nélkül)

2017.04.29. Páva bál a sülysápi WAMKK ban tapiokulturaÉvente több bált is szerveznek a sülysápi nyugdíjas klubok. Április 29-én a Pávakör volt a soron. KÉPEK

2017.05.09. Ovis majális Sülysápon tapiokultura kollMost már több éves múltja van annak, hogy a sülysápi Csicsergő Óvoda és a Wass Albert Művelődési Központ egy egész napos hagyományőrző programmal vendégeli meg a nagycsoportos gyerekeket.
Volt dolgunk bőven, így nem is tudtunk minden „állomásról” KÉPET készíteni, de higgyék el nekem, hogy a helybéli csillagászok – Fodor Antal és Fodor Balázs – távcsövezése,

Alkategóriák