56 os forradalmárok Sülysápon

A Káplár Béla által parancsnokolt Nagykátai Honvédtüzér Hagyományőrző Csapat tagjai - 1848-49, az I. és II. világháború katona hősei mellett -  az 1956-os forradalmárok emlékét is őrzik. Az országosan is elismert, komoly nemzetközi kapcsolatokkal és tapasztalattal rendelkező egység októberben, több településen, többek között Sülysápon is vállalt szolgálatot. Feladatukat a tőlük évek óta megszokott fegyelmezettséggel, magas színvonalon, hitelesen teljesítették. Köszönjük!

2016.11.07. Szentmártonkáta Anno könyvbemutató tapiokultura koll

Kucza Péter Nagykáta Anno c. könyvének megjelenése után, elsőként Sülysápnak sikerült a Tápió mente több települését is érintő, páratlan kép-, képeslap- és dokumentumgyűjteménnyel rendelkező helytörténészével együttműködve, elkészíteni a város képes történetét bemutató albumát. tapiokultura.huTL.KÉPEK Példánkat 2013 óta egyre több nagyközség, kisváros követte, így mára sorozat lett a Kucza-könyvekből.  A mai napon, 2016. november 7-én megjelent Szentmártonkáta Anno-t a település meghatározó közösségszervezői, kutatói, Kele Sándorné és Kissné Pásztor Éva írták meg.

Zárda „Szotyola” Norbert kollégám már olyan nagyban űzi a filmes szakmát, hogy a szombati (2016.11.05.) táncházunkból élőben is közvetítette az eseményeket! Bár most ezért, azért, amazért egy kicsit kevesebben voltunk, mint szoktunk, de a családias jelző így is igaz és hitelesen pozitív csengésű. Kedves vendégünk volt az éppen csak 19 éves népdalénekes Horváth Éva Sára, aki

A tagok balról Terék József Sillo Réka Fehér Viktória Mózesné Balasi Anita Kollérné Vergyák Éva Horváth Éva Sára Szekeres Marcell Kocsis Zoltán2016. szeptember 29-én került megrendezésre Tápiószentmártonban a Zene Világnapja alkalmából egy egyedülálló program, melyben bemutatkoztak, illetve bemutattuk azokat a helyi kötődésű zenészeket, tanárokat, akik tápiószentmártoni születésűek, vagy intézményünk hallgatói voltak és zenei pályára mentek. Büszkén kijelenthetjük, hogy bizony szép számmal vannak azok az előadók, akik kötődnek a mai napig Tápiószentmártonhoz.

tápiósági 56 koll(Tápióságon az utóbbi egy-két esztendőben kiemelkedő színvonalú kulturális-közösségi programok és ünnepségek valósultak meg. Most, október 22-én is emlékezetes műsorral tisztelegtek 1956 hősei előtt. tapiokultura.hu)
„Amelyik nép elfelejti forradalmának mindent betöltő csendjét, nem is érdemli meg a szabadságot.”
Az 1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékeztünk október 22-én este, a községi ünnepség keretében, kicsit másképp, mint eddig. Az elmúlt 10 év általam szerkesztett műsorainak legmeghatóbb pillanatait gondoltam újra. Szerettem volna hidat építeni az elballagott diákok és a mostani tanítványok között. A híd neve: SZABADSÁG.
(A beszámolót a tapiosag.hu-n olvashatják tovább!)

SasDani

A program a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány pályázati forrásainak segítségével valósult meg.

A fiatal jászberényi zongoraművésszel, Sas Dániellel közösen terveztük meg, hogy az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója kapcsán milyen komolyzenei részletek kerüljenek bele ünnepi műsorunkba:
Beethoven - Egmont nyitány, Liszt Ferenc - Eroica transzcendens etűd, Brahms - V. magyar tánc Cziffra György átiratában.

Ilyen magas színvonalon, művészi előadásban régen nem szólat meg a komolyzene a Wass Albert Művelődési Központban!

kórus2

A program a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány pályázati forrásainak segítségével valósult meg.

Többen is megtiszteltek bennünket azzal, hogy a sülysápi 56-os megemlékezésünk után tetszésüknek adtak hangot. Köszönjük szépen, s bár mi még jobbat szeretnénk legközelebb, szeretnénk az egész rendezvény albumából egy-egy képet kiemelve, egyenként is megköszönni minden fellépőnknek a közreműködést.

A Móra Ferenc Általános Iskola kórusa,

2016.10.25. Csörögés bábelőadás a WAMKK ban tapiokultura koll

Pár perce már bemutattam a tapiokultura.hu-n azt a kisfilmet, amelyben beszámoltunk a sülysápi Wass Albert Művelődési Központban vendégeskedő ovisaink „jó dolgáról”! Íme, KÉPEINK is bizonyítják, hogy gyerkőc és felnőtt is jól érezte magát nálunk.

Máté Bernadett és Strausz Tünde Holdfű Színháza a sülysápi ovisok kedvéért vendégeskedett 2016. október 25-én a Wass Albert Művelődési Központban. A gyerekeknek nem csak a bábelőadás, de a Városért Asszonykörünk csörögefánkja is nagyon ízlett! (A drága asszonyok a szemben lévő Polgármesteri Hivatal dolgozóit és minden felénk járót megkínálták egy kis kóstolóval!)

Alkategóriák