800 éves vetélkedő koll k

 

Hét csapat, közel százan jöttek el a Simonffy Kálmán Művelődési Házba május 26-án, hogy „tudáspróbát” tegyenek a 800 éves város múltjáról és jelenéről. Terék Mihályné – zsűritagunk – összeállított „segédanyagát” az előző napokban mindenki megkapta, de a sikeres válaszokhoz az eddig megjelent helytörténeti könyvek, kiadványok ismerete is előnyt jelenthetett. Némedi Tamásné Bea rendkívül szellemes kérdéseket,

Kincsesláda koll másolata

 

Simonffy Kálmán Művelődési Házban tartotta május 25-én III. Szakmai napját a Kincsesláda Alapítvány. A sérült gyermekek születésének családra gyakorolt hatásáról, az eltérő fejődés felismeréséről, az elfogadásról és a fejlesztésről Szabóné Lelik Mónika - Pest Megyei Pedagógiai Tagintézmény Szakszolgálatának (Nagykáta) igazgatója és Juhászné Darvas Gyöngyi Pest Megyei Pedagógiai Tagintézmény Szakszolgálat igazgatóhelyettese valamint Szabóné Récsi Erika, okleveles gyógypedagógus, a Kincsesláda Alapítvány tagja tartott előadást.

mediball

 

A Tápió Térségi Sportszolgáltató és Életmód Egyesület 2017. márciusa óta működik bejegyzett egyesületként. A nagykátai székhelyű TápióBall csapat, Király Gabriella vezetésével, 2011-ben alakult meg azzal a céllal, hogy a Tápió vidéki településeken élő emberek testi, lelki, szellemi egészség és harmónia megtartását szolgáló mozgásos programokat, előadásokat szervezzen és bonyolítson le.

Balatun Running Team

A Tápiószele Running Team csapata 22 óra 40 perc alatt körbefutotta Közép-Európa legnagyobb tavát, a Balatont. Nem volt egyszerű feladat, de mindenki megtett mindent a célba érésért. Szerencsére senki sem sérült meg, így tartani tudtuk, amit megterveztünk. Gratulálunk mindenkinek, a jelenleg is futóknak nagy hajrá!

költnap koll

 

Április 11-én reggeltől délutánig szóltak a versek a Tápiószelei Simonffy Kálmán Művelődési Ház és Városi Könyvtár könyvtárában. Az iskolások után jöttek a felnőttek, fiatalok és nyugdíjasok. Ezen a napon nyitottuk meg Illés Márta, tápióbicskei képzőművész kiállítását is, aki a szintén nálunk „vendégeskedő” Hajdú Kati népszerű mesekönyveinek is az illusztrátora.tapikultura.huTL.KÉPEK

IMG 8745

 

A majális lényege, hogy kisétálunk egy közeli parkba, ligetbe, ahol örülünk a tavasznak és jól érezzük magunkat családunk, barátaink társaságában. Ennyi az egész. A többi, az ének, a tánc, a programok csak ráadás. tapiokultura.huTL.KÉPEK

tojásfakoll

Április 13-án húsvéti készülődés volt a tápiószelei Simonffy Kálmán Művelődési Házban. A közeli park fáit átvarázsolták a gyerekek!

tapiokultura.huTL.KÉPEK

csatakaja2019

 

tapiokultura.huTL.KÉPEK
Április 4-én a tápiószelei
Simonffy Kálmán Művelődési Ház csapata is csatasorba állt. Igaz, mi nem az ágyukkal, hanem serpenyővel és egy nagy kondérral igyekeztük – ha nem is az ellenséget, de a felénk járó éhes gyomrokat leküzdeni. És győztünk, mert sok vendéget, a tápiószelei gyerekek mellett még a „szomszédokat”, a tápiószentmártoni ovisokat is jóllakattunk a „pityókás” levessel meg a több száz palacsintával!


Mező István Mózes

(Sorozatunkról: Tápió mentéről indulva… .„Dr. Szele” – Fiatal tehetségek délutánja Tápiószelén .  Első írás: Magdáné Dr. Rostás Boglárka )
A jogi végzettséget szerzett fiatalok közül másodikként Dr. Mező István Mózes rövid életrajzát olvashatják.

Az általános iskola elvégzése után, a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium tanulója lett, ahol 2006-ban tett sikeres érettségi vizsgát. Tanulmányait a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet-és Társadalomtudományi Karán folytatta. Történelem alapszakos bölcsészetet, kommunikáció és médiatudomány szakot végzett.

Alkategóriák