TJNorvégiában2016. október 30 – november 06 között került megrendezésre a trondheimi Transform International Festival keretén belül egy páratlan értéket képviselő produkció: a magyar és norvég néptánc, népzene ötvözése. A norvég és magyar előadóknak az volt a feladata, hogy nem az általuk képviselt műsorokat, hanem a két ország zenei és táncos kultúrájának ötvözéséből létrehozzanak egy eddig még ismeretlen, új színpadi darabot. KÉPEK - A fotók többségét a www.tamaspal.hu -nak köszönhetjük.

Tökös-mákos Ihajla táncház Sülysápon - Programajánló – közelgő rendezvények Sülysápon - ”…Hogy legyen jel!” – Október 23-i ünnepi műsor Tápióságon

7. Tűzoltó Mikulás Járat Sülysápon – várják a játékokat! - Pályaválasztás előtt – 7. Iskolabörze Sülysápon - Ünnepi megemlékezés az ’56-os eseményekre, Úriban

tökjó2016

És családi gyaloglás, meg buli, vidámság, egészséges csapatszellem. És ez nem is mind1! Még akkor sem, ha a jó úriak éppen minden esztendő 11. havának 11. napjára időzítik ezt a „tökös” kis sportéjszakát! Szőke Attila KÉPEI

hurkatöltőA komoly múltra visszatekintő és nagy népszerűségnek örvendő, de ez ében elmaradó Tápiószentmártoni hurkatöltő fesztivált talán nem helyettesíteni, de legalábbis a hagyományt a Tápió-vidéknek megtartani kívánta Tápióbicske. Minden tiszteletet megérdemelnek ezért!
Szőke Attila KÉPEI

Horváth Évi koncertkollMost látom csak, hogy már nem is fához, de színes gyümölcsöket hozó bokrokkal, virágos rétekkel gazdag erdőhöz kell hasonlítanom a Tápió mente népzenei életét. S ahogyan egy szép, kerek erdőben, sok erős tölgynek ezernyi gyökere lehet, úgy e vidék mostani énekeseinek, muzsikusainak tehetsége is az elődök sokaságának nemes megszállottságából fakad. tapiokultura.huTL.KÉPEK

NCs1A Torockó Baráti Társaság felkérését és partneri javaslatát elfogadva Tápiógyörgye Község Önkormányzata és az említett egyesület 2016-ban támogatási szándékát jelentette be a Rákóczi Szövetség Felvidéki Beiratkozási Programjához.
Az 1989-ben alakult Rákóczi Szövetség célja a határon túli magyarság sokoldalú támogatása hosszú távú megmaradásáért folytatott küzdelmében, valamint II. Rákóczi Ferenc nagyságos fejedelem szellemi örökségének népszerűsítése.

Németh CsabiAz emléktábla felirata: „Ezen országzászló talapzatnál 1939-ben a tápiógyörgyei küldöttség leventezászlót adományozott Nagymegyer városának”

Közösen szervezte meg október 15-én a Csemadok Nagymegyeri Alapszervezete és a tápiógyörgyei Torockó Baráti Társaság a deportált és kitelepített lakosok emlékművére felhelyezett Országzászló emléktábla avatását.

SakkKáta2016Az V. Nagykáta kupa országos gyermek, középiskolás és felnőtt sakkverseny – az önkormányzat hathatós támogatásának köszönhetően – 2016. október 22.-én szombaton került megrendezésre, a Művelődési Központban.

Köszönetet szeretnénk mondani Dorner Gábor polgármester úrnak, aki az első perctől kezdve támogatta a verseny ötletét, és mindenben segített a zavartalan lebonyolítás érdekében.

Alkategóriák