Balatun Running Team

A Tápiószele Running Team csapata 22 óra 40 perc alatt körbefutotta Közép-Európa legnagyobb tavát, a Balatont. Nem volt egyszerű feladat, de mindenki megtett mindent a célba érésért. Szerencsére senki sem sérült meg, így tartani tudtuk, amit megterveztünk. Gratulálunk mindenkinek, a jelenleg is futóknak nagy hajrá!

költnap koll

 

Április 11-én reggeltől délutánig szóltak a versek a Tápiószelei Simonffy Kálmán Művelődési Ház és Városi Könyvtár könyvtárában. Az iskolások után jöttek a felnőttek, fiatalok és nyugdíjasok. Ezen a napon nyitottuk meg Illés Márta, tápióbicskei képzőművész kiállítását is, aki a szintén nálunk „vendégeskedő” Hajdú Kati népszerű mesekönyveinek is az illusztrátora.tapikultura.huTL.KÉPEK

IMG 8745

 

A majális lényege, hogy kisétálunk egy közeli parkba, ligetbe, ahol örülünk a tavasznak és jól érezzük magunkat családunk, barátaink társaságában. Ennyi az egész. A többi, az ének, a tánc, a programok csak ráadás. tapiokultura.huTL.KÉPEK

tojásfakoll

Április 13-án húsvéti készülődés volt a tápiószelei Simonffy Kálmán Művelődési Házban. A közeli park fáit átvarázsolták a gyerekek!

tapiokultura.huTL.KÉPEK

csatakaja2019

 

tapiokultura.huTL.KÉPEK
Április 4-én a tápiószelei
Simonffy Kálmán Művelődési Ház csapata is csatasorba állt. Igaz, mi nem az ágyukkal, hanem serpenyővel és egy nagy kondérral igyekeztük – ha nem is az ellenséget, de a felénk járó éhes gyomrokat leküzdeni. És győztünk, mert sok vendéget, a tápiószelei gyerekek mellett még a „szomszédokat”, a tápiószentmártoni ovisokat is jóllakattunk a „pityókás” levessel meg a több száz palacsintával!


Mező István Mózes

(Sorozatunkról: Tápió mentéről indulva… .„Dr. Szele” – Fiatal tehetségek délutánja Tápiószelén .  Első írás: Magdáné Dr. Rostás Boglárka )
A jogi végzettséget szerzett fiatalok közül másodikként Dr. Mező István Mózes rövid életrajzát olvashatják.

Az általános iskola elvégzése után, a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium tanulója lett, ahol 2006-ban tett sikeres érettségi vizsgát. Tanulmányait a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet-és Társadalomtudományi Karán folytatta. Történelem alapszakos bölcsészetet, kommunikáció és médiatudomány szakot végzett.

népdaléneklési2019koll

 

tapiokultura.huTL.KÉPEK Terék József Tápió menti értékőrző munkája a második évtizedébe lépett. A számos kiadvány, lemez, könyv, a számtalan koncert és a gyűjtő-kutató tevékenység mellett az utóbbi évek egyik legfontosabb eredménye az újra publikált népzenei kincs életre keltése, országos népszerűsítése, Kárpát-medencei, nemzetközi népszerűsítése.

Az V. Tápió menti Népdaléneklési Versenyt Tápiószele Város Önkormányzata támogatta és a Simonffy Kálmán Művelődési Ház fogadta be, segítette annak sikeres megvalósítását.

almaszele

 

(A Simonffy Kálmán Művelődési Ház és Városi Könyvtár Facebook oldalán és a Tápiószelei Hírmondóban beszámoltam már a februári Alma-koncetről, de KÉPEKkel még adós voltam. Videó1 , videó2, videó3) „A tápiószelei Csicserke Óvoda pedagógusai szervezték meg az Alma együttes koncertjét február 15-re. Tőlük kaptu „ajándékba” a lehetőséget, hogy a népszerű zenekart és a csöppségnyi közönséget befogadja intézményünk egy nagyszerű órácskára.

„A tápiószelei könyvtárosok olvasótoborzó akciósorozatának alap-célcsoportja nem tud olvasni!”

Csak látszólag furcsa ez a kijelentés és igazsága rögvest kiderül, ha megnézik KÉPEINKET.

Dobi Diána és Némethné Borsos Judit évente vagy 50 kis bábelőadással látja vendégül a helybéli ovisokat, kisiskolásokat. Csoportonként, osztályonként szoktatják be őket a könyvtárba, ahol a saját maguk által megírt, megrendezett, előadott produkciók előtt-közben-után a gyerekek „beleszoknak” a könyvek világába. Sőt, - mint éppen most is – akár életükben először, egy „tárlatvezetésen” is részt vehettek! (Dinnyés Istvánné alkotásait és az olvasóink által „megrendelt”, frissen érkezett könyveinket ajánlom az Önök figyelmébe is!)

Alkategóriák