ovismajaliskoll2_15.jpg

Ha csak egy kicsit is megfontoltabb volna az a sülysápi talpas népművelő, nem jártatná annyit a száját, amikor a különböző csoportokat terelgeti a Kapás Gyűjteményben! Mert ilyenkor aztán belelendül, és csak mondja, mondja, hogy maradjatok még, mert van itt kötélhúzás, gámeskút-próba, „bástya-séta”, rönklépegető, gólyaláb… de ha legközelebb többen jöttök és nem siettek, még a kemencét befűtjük nektek!

Tapioszecsoi_gyereknap_tapiokultura.jpg

Dósa Zoltán, családjával, barátaival, a Tápiószecsői Polgárőr Szervezet tagjaival együtt szervezte meg a május 23-i tápiószecsői gyereknapot.
A néhol szitáló, máskor szakadó esőfüggönyt is képes volt átragyogni azoknak a gyerekeknek a mosolya, akik szüleikkel együtt - mit sem törődve a visszafogottan is pocséknak nevezhető időjárással – kipróbálták, végigjátszották az összes programelemet. Képeim is bizonyítják: utóbbiakból nem volt hiány!

11329956_1591273347781430_2273010429808331528_n.jpg

(A nagykátai Katica Nyugdíjas Klub beszámolója előtt magam is gratulálok régi kedves ismerősömnek, Nyitrai Istvánnak. Ez az alkotás eddigi munkáinak egyik kiemelkedő darabja lett és valóban kijár neki az amatőr fafaragó művész cím! A szerkesztő megjegyzése.)
A Katica Nyugdíjas Klub 2015. május 23-án 20 fővel vett részt Farmoson a Kultúrház, és a Templom közötti közterületen elhelyezett Szent Orbán emlékmű felszentelési rendezvényén.
Nyitrai István amatőr szobrászművész

kiralybabidobogon.jpg

2015. május 16-án rendezték meg a VII. Országos MediBall Bajnokságot, ahol 158 fő mérhette össze tudását formagyakorlatok és hálós játék kategóriákban. Célként fogalmazódott meg, egy olyan új versenyzési kultúra megteremtése Magyarországon a MediBall szellemiségéhez hasonlóan, melyből hiányzik az agresszivitás, mások okolása a saját hiányosságaink miatt. KÉPEK

Itt nézze meg!

Tartalom:
- Május elseje a Tápió-vidéken:
- Nagykáta - Pánd
- Sülysáp

hatartalansagkoll.jpg

Tóthné Ónody Nóra: Május első napjaiban a tápiósági 7. osztályosok Pesterné Ilike néni jóvoltából egy 3 napos feledhetetlen Felvidéki Vártúrán vehettek részt. Kísérőtanárként én is velük tarthattam az úton. E pár sorban próbálom visszaadni és leírni a lehetetlent, azt az élményt, látványt, ami fogadott bennünket.

Reggel 7 órakor indult a csapat Ili néni, Ildikó néni, jómagam, Kun Attiláné Bea és Béres Magdika kíséretében. Az idő gyorsan repült, hiszen első állomásunkra Selmecbányára már a déli órákban megérkeztünk. Útközben megtudtuk, hogy a körülöttünk elterülő hegyek csak kis "kupacok", hiszen nem érik el az 1000 métert. Minket így is ámulatba ejtett a körös körül elterülő látványuk.

retes15.JPG

Kun-Halasi Katalin: Tápióságon is kezdetét vette a 2015-ös fesztiválszezon. Bár idén a megszokottól kicsit későbbi időpontban, de a hagyományokhoz híven megrendezésre került a Rétesfesztivál.
Kun-Halasi Katalin és Teréki Krisztián fotói a rendezvényről.
A májusi időpont célja az volt, hogy nagyobb teret biztosíthassunk a rendezvényhez. Szerencsére, no és a templomba járó lakosok imáinak köszönhetően, a számításainkat az előrejelzésekkel ellentétben, az időjárás sem húzta keresztbe. A Sportcsarnok környékét ellephették a vásárosok, kézművesek, árusok, így például, hozzá lehetett jutni, többek között ahhoz a levendulához is, amelyből idén a polgármester asszony készítette különleges rétesét, belekóstolhattunk a fafaragás művészetébe, és természetesen az aprónép is kihancúrozhatta magát a játszóházban.Folytatás Tápióság hivatalos honlapján

 

ikonkoll.jpg

Békés Géza ikonfestő (Békés Géza honlapja)kiállítását Mosolygó Dénes, görög katolikus lelkész nyitotta meg 2015. május 19-én, a nagykátai Városi Könyvtárban. A művész dr. Törökné Békés Ildikónak, a nagykátai KALÁSZ/KALOT és Városi Kórus tagjának a testvére, aki kezdeményezője és szervezője volt ennek a képzőművészeti eseménynek. A megnyitón a Török család tagjaiból álló, Mosolygó Dénes lelkész úrral kiegészült kórus énekelt.
A programot nagyon sok nagykátai tisztelte meg figyelmével.
A kiállított ikonokat a Városi Könyvtár nyitva tartási idejében tekinthetik meg az érdeklődők (konyvtar-h.nagykata.hu)
tapiokultura.huTLKÉPEK a megnyitóról

Alkategóriák